Ο
βασικός λόγος που οι ειδικοί προτιμούν τη μεσογειακή διατροφή είναι το ότι
περιλαμβάνει
- σκούρα φυλλώδη λαχανικά,
- φρέσκα φρούτα,
- όσπρια,
- δημητριακά,
- ελαιόλαδο, και
- ψάρια
που
είναι ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπου, προστατεύοντας τον από διάφορες
ασθένειες.
Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή σχετίζεται
με 25% μείωση του κινδύνου θανάτου από καρδιακές παθήσεις και κάποιων μορφών
καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard.
Η Miller,
αναπληρώτρια καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο της California στο San Francisco,
δήλωσε:
- "οι μικρές ποσότητες κρέατος,
- τα φρέσκα θαλασσινά,
- οι σύνθετοι υδατάνθρακες (φασόλια, μελιτζάνες, ή ολικής αλέσεως ψωμιά -σιτηρά),
- οι ελιές και
- οι ξηροί καρποί πχ: τα καρύδια,
είναι οι βασικοί κανόνες τις υγιεινής
Ελληνικής κουζίνας, και για αυτό βρίσκεται στην κορυφή" ! ! !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.