Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Τελέστηκε ο αγιασμός της στέγης του νεοσύστατου Συλλόγου

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Παντελεήμονος

Ο αγώνας της Φιλαδελφίας για προώθηση του συνεργατισμού

 Τελέστηκε ο αγιασμός της στέγης του νεοσύστατου Συλλόγου






Ένα βήμα μπροστά, με σκοπό να θέσουν ισχυρά τα θεμέλια του συνεργατισμού στο νομό Ροδόπης, προχώρησαν τα μέλη και η διοίκηση του Συλλόγου πλέον «Φιλαδελφία». Το εγχείρημα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο να προωθεί την ιδέα του συνεργατισμόυ στην περιοχή μας, απέκτησε πλέον σταθερό σημείο αναφοράς, τη στέγη του νεοσύστατου Συλλόγου «Φιλαδελφία», στην οδό Κωνσταντίνου Κανάρη 19, πίσω από την Ερμού στο κέντρο της πόλης. Την Τετάρτη το απόγευμα τελέστηκε αγιασμός στο χώρο από τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμονα. Η τελετή διεξήχθη παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου, οι προσδοκίες των οποίων συνέτειναν στο να μετατραπεί ο συγκεκριμένος χώρος σε εφαλτήριο δημιουργίας και ενίσχυσης του συνεργατικού κινήματος στην περιοχή. 

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο πάρκο την προσεχή Δευτέρα 

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και τα επίσημα εγκαίνια του χώρου, σε μια πραγματική γιορτή ανοιχτή σε όλο το κοινό του τόπου μας. Μέχρι τότε, το πρόγραμμα δράσεων που έχει καταρτίσει η Φιλαδελφία είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Την προσεχή Δευτέρα άλλωστε η διοίκηση του Συλλόγου έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή έκθεσης με τοπικά προιόντα, πνευματικά και υλικά, στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής, στο κέντρο τις πόλης μας, η οποία θα συνοδευτεί με ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα και με πολλές εκπλήξεις για όσους δώσουν το «παρών». Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες μονοήμερες εκθέσεις τοπικών προϊόντων στην παραλιακή περιοχή της Ροδόπης, στο Φανάρι και στη Μαρώνεια. 

Μανώλης Κιουτσούκης «Σήμερα με τον αγιασμό μας σηματοδοτούμε και τη διάθεση να είμαστε αγαπημένοι»

«Σήμερα με τον αγιασμό μας σηματοδοτούμε και τη διάθεση να είμαστε αγαπημένοι», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Φιλαδελφίας, κ. Μανώλης Κιουτσούκης, «να διώξουμε οποιονδήποτε επιβουλεύεται με οποιονδήποτε τρόπο τους σκοπούς και τους στόχους της Φιλαδελφίας και να αγκαλιάσουμε όλοι μαζί τη δυνατότητα που μας δίνεται να πλησιάσουμε τους συμπολίτες μας και να μας πλησιάσουν κι αυτοί». 

Μιλώντας για τους επόμενους στόχους του Συλλόγου, εξήγησε ότι στους άμεσους είναι η δημιουργία συνεταιρισμών από τους παραγωγούς που συμμετέχουν στο σύλλογο, οι οποίοι συνεταιρισμοί υπό την ομπρέλα της Φιλαδελφίας θα προάγουν κάθε συνεργατική διάθεση.

Κλείνοντας κάλεσε το κοινό της πόλης μας και ευρύτερα της Ροδόπης να επισκεφτεί το νέο χώρο του Συλλόγου, στην Κων. Κανάρη 19, για να συναντηθεί και να γνωριστεί με τα μέλη και τους συνεργαζόμενους παραγωγούς της Φιλαδελφίας, να λάβει γνώση των στόχων και των σκοπών του κινήματος συνεργατισμού, να δώσει ίσως και τη δική του παραγγελία για προμήθεια τοπικών προϊόντων από τους ίδιους τους παραγωγούς. 

Οι εξορμήσεις πάντως της Φιλαδελφίας σε διάφορες γειτονιές και σημεία της περιοχής μας δεν πρόκειται να σταματήσουν. Ήδη χθες τα μέλη της Φιλαδελφίας βρέθηκαν σε 9 σημεία της Κομοτηνής, προσφέροντας σε συμπολίτες μας την ευκαιρία να κάνουν ομαδικές οικονομικές αγορές τοπικών ποιοτικών προϊόντων.


Συντάκτης:Θωμάς Σταμούλης 
e-mail: paratiritis.stamoulis@gmail.com
Πηγή : http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=161350&categoryid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.