Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ (ντοκυμαντέρ)


Στο κέντρο ο επίκουρος καθηγητής νομικής του ΔΠΘ Δ. Κασσαβέτης, συνεργάτες του υπό σύσταση καταναλωτικού συνεταιρισμού, " Μαζί- Ξάνθης "ο Πρόεδρος της Φιλαδελφίας Μ. Κιουτσούκης, η Αντιπρόεδρος Αθ. Μπομποτά, ο επικεφαλής του Οικουμενικού Ιατρείου Κ. Παπαχρήστου, κι ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑγκαλιάΖΩ Β. Αμούτζας
Στο κέντρο η Αντιπροέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών, περιφερειακή συμβούλος ΑΜΘ Αικ. Γεροστεργίου,  δεξιά ο ΕΠ καθηγητής νομικής του ΔΠΘ Δ. Κασσαβέτης, αριστερά ο Πρόεδρος της Φιλαδελφίας Μ. Κιουτσούκης,

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι δουλειά της Coline Serreau, δημιουργού της περίφημης ταινίας La Belle Verte (Green Beautiful) και αφορά στην κατάσταση που δημιουργήθηκε μεταπολεμικά στην παγκόσμια ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, με την μεγάλη εξάρτηση στα ορυκτά καύσιμα και τα χημικά. 
Ταξιδεύει σε όλες τις γωνιές του κόσμου -από την Ευρώπη μέχρι την Ινδία και την Βραζιλία και μας παρουσιάζει μια πραγματικά πολύ ολοκληρωμένη εικόνα της παρούσας κατάστασης αλλά και των εναλλακτικών.
 
Μιλάνε άνθρωποι που έχουν να παρουσιάσουν εγχειρήματα βιώσιμης ανάπτυξης,
που έχουν πετυχημένες λύσεις να προτείνουν. 
Ο αρχικός του τίτλος στα γαλλικά είναι
SOLUTIONS LOCALES POUR UN DESORDE GLOBAL,
στα αγγλικά επίσης είναι γνωστό ως
THE AGRICULTURE THAT CAME WITH THE WAR,
ενώ στην Γερμανία κυκλοφόρησε ως
GOOD FOOD BAD FOOD.

Το μετάφρασα στα ελληνικά γιατί δεν κυκλοφορεί στην αγορά μας και περιέχει στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά να πληροφορηθεί ο κόσμος.
 Πηγή: 
Perma CultureCaravan

"Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων
16-10-2014
Σ υ Ζ ή τ η σ η"
που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλαδελφία,
με ομιλητές την Αντιπροέδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών, περιφερειακή συμβούλο ΑΜΘ Αικ. Γεροστεργίου και τον επίκουρο καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ Δημοσθένη Κασσαβέτη.
Νωρίτερα σε ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ...
 ...στο περιθώριο της εκδήλωσης, κουβέντιασαν σχετικά με το εγχείρημα τους με τα - μέλη της διοίκησης της Φιλαδελφίας,
- Μέλη του υπό σύσταση καταναλωτικού συνεταιρισμού Ξάνθης, " Μαζί " που βρέθηκαν στην Κομοτηνή, με αφορμή την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων
- Τα μέλη του υπό σύσταση συνεταιρισμού, της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑγκαλιάΖΩ και
- ο επικεφαλής του Κοινωνικού Ιατρείου και του συνεταιρισμού Ιδιωτών Γιατρών "Υγεία για ΟΛΟΥΣ" στην Κομοτηνή,
αντάλλαξαν απόψεις γύρω από την ανάπτυξη πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και στην περιοχή της Ροδόπης.
Άκουσαν δε με προσοχή, τις απόψεις του προσκεκλημένου της Φιλαδελφίας, καθηγητή κ.Κασσαβέτη αναφορικά με τις θεσμοθετημένες δυνατότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα και για την συμβολή των κοινωνικών συνεταιριστικών οργανώσεων στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.