Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Στην KOMOTHNH η Φιλαδελφία

Φιλαδελφία=ΣυνΕργασία
Οι πολίτες με την ιδιότητα του καταναλωτή, την μακροβιότερη ιδιότητα μας, μπορούμε να συμβάλουμε στην τοπική οικονομία και εξωστρέφεια, κατευθύνοντας την τοπική παραγωγή.
Κυριότερη παράμετρος αυτής της δυνατότητας είναι ο συνεργατισμός.
Στην KOMOTHNH η Φιλαδελφία  από το 2011 αδιαλείπτως διοργανώνει ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, προκαλεί αφορμές-συναντήσεις ΠΡΟΣΩΠΩΝ, δημιουργώντας-υποστηρίζοντας "ΟΜΑΔΕΣ ΣυνΕργασίας & ΕπιΧειρηματικότητας", έμπρακτα αναδεικνύει το πώς η ΤΟΠΙΚΗ γαστρονομία (νοικοκυριό=συμπαραγωγός), μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για τη διεκδίκηση πολιτισμικών ταυτοτήτων, καθώς και προνομιακό σχέδιο τοπικής ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ για την αντιπαράθεση με την τρέχουσα τάση της παγκοσμιοποίησης-ισοπέδωσης-ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Ομαδικές ΠΡΟπαραγγελίες, αγορές, προδιαγραφές ποιότητας, εκπαίδευση στην κοστολόγηση, την εποχικότητα, την αποθήκευση και συσκευασία διαπραγμάτευση, την δικτύωση, την διανομή, ΔΙΚΑΙΕΣ συναλλαγές, ΠΡΟσυνεργατικές δραστηριότητες Αλληλεγγύης, 6 συνεργατικοί λαχανόκηποι Σπάρτακου-Πελίτι (200 οικογένειες), παραδοσιακή γαστρονομία, σεβασμός στους πόρους, ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΊΗΣΗ προϊόντων-απορριμμάτων του νοικοκυριού, οικοτεχνία, οικοαυτάρκεια, εκθέσεις ΤΟΠΙΚΩΝ παραγωγών-δημιουργών, εκπαίδευση συμπολιτών μας, τουριστών-επισκεπτών στην τοπικότητα (παραγωγή, οικονομία, κοινωνία, παράδοση, πολιτισμός, πόροι), αλληλεγγύη-ενεργοποίηση άπορων-αποκλεισμένων συμπολιτών μας-οικογενειών.
Κάτι αλλάζει στην ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ υποστήριξη της δημιουργίας-παραγωγής πραγματικού ΠΛΟΥΤΟΥ στον ΤΟΠΟ μας. 

Στη Θεσσαλονίκη μια μικρή ομάδα καταναλωτών ιδρύσαμε τον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό biosCOOP, μέσα από τον οποίο κάνουν την παρέμβασή μας και φέρνουμε κοντά τον καταναλωτή με τον τοπικό παραγωγό.

Στην ΞΑΝΘΗ, ΠΡΟπαραγγελίες με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και Ομάδα Δράσης Ξάνθης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ,, ενώ ετοιμάζουμε το "ΜΑΖΙ" αστικό κοινωνικό συνεργατικό ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ.

Στον ΕΒΡΟ :
- Ίδρυση Συνεταιρισμού - Ομάδας Παραγωγών "Θρακών Αμνός"  το 2012 από αιγοπροβατοτρόφους και σήμερα αριθμεί περίπου 180 μέλη, ενώ ετοιμάζεται να επεκτείνει τα γεωγραφικά όρια δράσης (Ροδόπη, Ξάνθη). Στόχος είναι η καλύτερη εμπορία των παραγόμενων αγαθών των μελών, κύρια γάλα και κρέας, προσέχοντας ιδιαίτερα την ποιότητα, την ενημέρωση, και την προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων των μελών του, ενώ παράλληλα θα συμμετέχει  σε πρωτοβουλίες που αφορούν τον κτηνοτροφικό κλάδο της χώρας.
Τελικός στόχος του Συνεταιρισμού «ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ» είναι η πλήρης οργάνωση-διαχείριση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων των μελών του Συνεταιρισμού, με απαλλαγή του κτηνοτρόφου από τις απαράδεκτα πολύπλοκες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και υπηρεσιακές υποχρεώσεις.
- φτιάξαμε το  2013, αστικό, προμηθευτικό (καταναλωτικό) συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «Συνεταιρισμός Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου» (Σ.Υ.Κ.Ν.Ε.Π.Ε.) . Αναπτύσσει κάθε προβλεπόμενη και απαραίτητη εμπορικά και φορολογικά μεσολαβητική οικονομική δραστηριότητα, προμήθειας, επεξεργασίας, διανομής, διάθεσης, εξαγωγής και μεταποίησης των προϊόντων των διαφόρων παραγωγικών κοινοτήτων, συνεταιρισμών και γενικά συλλογικοτήτων ή παραγωγών, οικοτεχνών, βιοτεχνών και γενικά δημιουργών, αντρών και γυναικών.

Βασική πηγή ενδογενούς χρηματοδότησης των τοπικών ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ  θα μπορούσε να αποτελέσει η εγκατάσταση Τοπικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ώστε τα τοπικώς παραγόμενα προϊόντα, να επεξεργάζονται τοπικά, με τις παραδοσιακές πρακτικές (πολιτισμός) και να καταναλώνονται τοπικά (κάτοικοι και επισκέπτες), δίνοντας την δυνατότητα αυτάρκειας στις τοπικές κοινωνίες και αύξησης της απασχόλησης.
Κυρίως όμως καθιστώντας τις τοπικές ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΠΡΟΣΩΠΑ ικανές, να συνεργασθούν να ενεργοποιηθούν, για τοπική ανάλυση, σχεδιασμό, ανάδειξη, μεθόδευση,  να ενεργοποιήσουν, τις διοικήσεις ΜΑΖΙ, για τοπική υλοποίηση, προβολή.
Η πυραμιδική παγκοσμιοποιημένη πυραμίδα της Εφοδιαστικής Αγροδιατροφικής Αλυσίδας έχει κόστος 5 έως 8 φορές την τιμή παραγωγού.
Αυτά τα 400-700% μπορούν να αποτελέσουν επαρκή βάση της Τοπικής ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Φιλαδελφία=ΣυνΕργασία,
Ο πραγματικός πλούτος παράγεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα με την σύνθεση από τα οικονομικά «τίποτα», όπως είναι η χρήση του ήλιου, του αέρα, του νερού και του εδάφους, «κάτι».
Ίσως μικρού σε οικονομική αξία, ΑΛΛΑ «ΚΑΤΙ».
Όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες διοικούν αυτό το κάτι, το μεταφέρουν, εκπαιδεύουν, προσθέτουν, αλλά το «ΚΑΤΙ» πρωτογενώς το παράγουν οι «παραγωγοί πλούτου», κυρίως οι αγρότες.

Αναδεικνύουμε συνεχώς ΤΡΟΠΟΥΣ,  ΕΜΠΡΑΚΤΑ να
- Α Γ Α Π Α Μ Ε,
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ, αγορές, προδιαγραφές ποιότητας, την αποθήκευση και συσκευασία διαπραγμάτευση, την δικτύωση, την διανομή, με ΠΡΟσυνεργατική δραστηριότητα,
- ΕΝΘΑΡΡΎΝΟΥΜΕ και παροτρύνουμε σε προοπτική συνεργασία,
τους λίγους παραγωγούς ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ πραγματικού πλούτου στην Ελλάδα και ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ, βλέπουμε την επίσημη πολιτεία να μην έχει κάποιο σχέδιο για την αξιοποίηση αυτού του πραγματικού πλούτου, αντιθέτως να βάζει τρικλοποδιές σ΄ αυτούς και σ΄ εμάς.

Φιλαδελφία=ΣυνΕργασία

Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε,
οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, παραγωγοί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ πλούτου, με ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ :
σε τοπικό επίπεδο ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ συνθήκες ενδογενούς τοπικής ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, όπου ο ορισμός της τοπικής ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ προσδιορίζεται από τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΌΤΗΤΑ, τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ, την εξωστρέφεια, την αγαπητική, συμφιλιωτική ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗ, την ευτυχία-ευημερία των ανθρώπων που κατοικούν στον τόπο.
Ο καινούργιος κόσμος της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημιουργίας, της αλληλεγγύης, της άμεσης δημοκρατίας είναι ήδη παρών.
Κατανοούμε την αμηχανία κάποιων απέναντι στις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης, που οι πολίτες δημιουργούν με άμεση δημοκρατία και αυτοοργάνωση.
Καλωσορίζουμε όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον, μας ρωτούν, στηρίζουν έμπρακτα τις ενέργειές μας.

Φιλαδελφία=ΣυνΕργασία
 

ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ,
ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.