Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

"ο συνάνθρωπος και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη"

"ο συνάνθρωπος και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη"
-Οι οικογένειες και τα νοικοκυριά είναι οι βασικοί παράγοντες των κοινωνιών και της οικονομίας.
Είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των πόρων και τη βιώσιμη κατανάλωση σε επίπεδο νοικοκυριού.
-Πολιτισμός, αξίες και παραδόσεις καθορίζουν τις αποφάσεις των οικογενειών και των νοικοκυριών.
-Νοιαζόμαστε, διακρίνουμε, προτιμούμε, ελέγχουμε, εμπιστευόμαστε, απαιτούμε, τονώνουμε, ενισχύουμε την τοπική και εγχώρια παραγωγή.
-Κράξτε τους κερδοσκόπους - ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ της αισχροκέρδειας. Στους καιρούς που ζούμε, κινδυνεύουμε να παρατηρήσουμε -αν δεν έχουμε ήδη- φαινόμενα
«μαυραγοριτισμού», χρειάζεται λοιπόν κοινωνική δικτύωση για ενημέρωση των πολιτών ποιοι συστηματικά κερδοσκοπούν εις βάρος των άλλων, ποιοί υπερτιμολογούν, ποιοί κλέβουν, αυστηρά λοιπόν μέτρα, αφαίρεση αδειών, «δημόσια έκθεση» αυτών που αισχροκερδούν.
-Επιβράβευση των επιχειρήσεων που εκδηλώνουν κοινωνική ευαισθησία.
Προτιμούμε, προβάλλουμε επιχειρήσεις που σταθερά και μόνιμα, επιδεικνύουν κοινωνική ευαισθησία, που δεν κάνουν απολύσεις, που επανεπενδύουν, που δεν κερδοσκοπούν, που προσφέρουν γενικότερα, ανταποδοτικές στις τοπικές κοινωνίες.
-Συμμετοχή των ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ (και όχι μόνο) επιχειρήσεων στην κοινωνική δράση. Στήριξη επιχειρήσεων με "κοινωνικές προσφορές". Βενζινάδικα, παντοπωλεία, εστιατόρια, τίς τελευταίες δυο ώρες πριν κλείσουν, για μια φορά τη βδομάδα, προσφέρουν ας πούμε τα προϊόντα τους κάτω του κόστους, και δωρεάν τα ημερήσια αναλώσιμα.
- Να συνεργαζόμαστε και να εμπιστευόμαστε τους άλλους. Ο έξυπνος ξεκινά με μια πρώτη κίνηση εμπιστοσύνης κι έπειτα ακολουθεί τον κανόνα της αμοιβαιότητας: ανταποδίδει στα ίσια την εμπιστοσύνη, δίνει και μια δεύτερη ευκαιρία. «Tit for tat» ονόμαζε την επωφελή αυτή στρατηγική της συνεργασίας μια διάσημη μελέτη του κοινωνιολόγου Axelrod. Η στρατηγική της συνεργασίας είναι εξαιρετικά επωφελής, αμοιβαία επωφελής, σχεδόν μεγαλοφυής!
-Η εμπιστοσύνη κι η συνεργασία αποδίδουν. Κερδίζουμε περισσότερα όταν δεν είμαστε μοναχοφαγάδες, όταν συνδυάζουμε την προσωπική με τη συλλογική ωφέλεια. Αυτά θα πρέπει να τα εμπεδώνουμε στο σχολείο, στην οικογένεια.
-Ας νοιώσουμε πως μόνο η συλλογικότητα, η σύμπνοια, η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, η συμμετοχή, ο συνεργατισμός, θα μας βοηθήσουν, αλλιώτικα, είμαστε καταδικασμένοι να επιστρέψουμε στις συνθήκες της μεταπολεμικής Ελλάδας που δεν γνωρίσαμε.
-Και κυρίως πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, στα αδέλφια μας, στις ικανότητές μας και στις αντοχές μας.
-Όχι υπερβολές στις ποσότητες, που αγοράζουμε.
Η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει, πάντοτε και καλύτερη ποιότητα.
Έρευνα αγοράς, πριν επιλέξουμε τι θα αγοράσουμε.
Μια προσεκτική έρευνα, πριν από κάθε αγορά, είναι απαραίτητη και μπορεί να προστατεύσει το πορτοφόλι μας, τη χώρα μας, τον πλανήτη μας...
απολυμένοι, άνεργοι, ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ, την στιγμή που δεχόμαστε όλες αυτές τις μειώσεις των μισθών, πρέπει να ξυπνήσουμε, να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ! ! !
να διασφαλίσουμε :
την αποφυγή της φοροδιαφυγής, την ασφάλεια και την πιστοποίηση των τροφίμων καθώς και την εκπαίδευση, για την ποιότητα, για τις ποσότητες, που πρέπει να αγοράζουμε, για να μην πετάμε τρόφιμα.
Στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια, όχι γιατί πιστεύουμε ότι ο κρίκος της αγοράς, που λέγεται εμπόριο, πρέπει να καταργηθεί, αλλά γιατί είναι αδιαμφισβήτητη ανάγκη, να εξορθολογηθεί και να αποκτήσει, στοιχεία υγιούς ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.