Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εκδήλωση: "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ"


«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ»
Θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου
 
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ»
 
όπου παρουσιάζονται παραδείγματα από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνικής οικονομίας, τα κατορθώματά της και τη διάδοσή της σε πολλές χώρες.
Το ντοκυμαντέρ προβάλλει τα οφέλη και τις διεξόδους που η κοινωνική οικονομία και οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προτείνουν.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι συνολικά 11.000.000 θέσεις εργασίας, το 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και το 5,9% των εργαζομένων απασχολούνται στην κοινωνική οικονομία.

Παρεμβαίνουν:

Μανώλης Κιουτσούκης
- Κοινότητα:Δράσεις προ-συνεργατικής αλληλέγγυας οικονομίας,
Νίκος Δομπάζης 
- για τις δράσεις του Πελίτι στην εναλλακτική οικονομία, &
Δημήτρης Γιακουμής
- Εναλλακτικό Νόμισμα Ροδόπης.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η
Κατερίνα Γεροστεργίου, περιφερειακή σύμβουλος ΑΜΘ.
της Οικολογία Αλληλεγγύη
 Περιφερειακός Συνδυασμός στην ΑΜΘ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις
7 μμ στην
αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής
 
 
 

Φ ι λ α δ ε λ φ ί α
Άνθρωποι, ΠΡΟΣΩΠΑ, από διαφορετικά περιβάλλοντα, με διαφορετικές σκέψεις, συμπεριφορές και ανησυχίες, διαφορετικοί κόσμοι αλλά με κοινό όνειρο, έμελλε να «συγκρουστούν» σε μία έκρηξη ιδεών, θέλησης και τόλμης, και να δημιουργήσουν κάτι όμορφο.
Οι γκρίζες αποχρώσεις της καθημερινότητας χάθηκαν πίσω από έγχρωμα χαμόγελα και σπινθηροβόλα βλέμματα, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους κοινότητα
Φ ι λ α δ ε λ φ ί α
με συνεργασία, σύστημα και προσεκτικά, ενεργούμε, για την δημιουργία συνείδησης συνεργασίας, προσφοράς και αλληλεγγύης στον τόπο μας. 
Πρόκειται για ένα διαφορετικό τρόπο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ανάγκη, και όχι στην ανθρώπινη απληστία, τον ευδαιμονισμό.
Συνεπείς στις Αρχές και Αξίες που διέπουν τα καταστατικά και την λειτουργία των Συνεργατικών Επιχειρήσεων Διεθνώς.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.