Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Λέγομαι Ορέστης Στεφάνου και ζω στην Ξάνθη.

Γεια σας.
Λέγομαι Ορέστης Στεφάνου και ζω στην Ξάνθη.
Ήθελα να σας ενημερώσω, εσάς και τα μέλη σας, σχετικά με μία νέα προσπάθεια που ξεκινάμε εδώ, στην Ξάνθη, και η οποία, από επιχειρηματική και εμπορική άποψη προσεγγίζει σε μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία των ΣΠΑΜΕ.
Τα προηγούμενα χρόνια ασχολήθηκα πειραματικά με τη βιολογική καλλιέργεια λαχανικών και σιτηρών.
Αξιοποιώντας αυτή την εμπειρία μου, φιλοδοξώ να ασχοληθώ με τη ζυθοποίηση, στα πλαίσια όμως ενός ευρύτερου παραγωγικού πλάνου, το οποίο περιλαμβάνει την παραγωγή σιτηρών και λυκίσκων χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, τη λειτουργία ενός μικροζυθοποιείου μηδενικών εκπομπών και ρύπων, το οποίο θα λειτουργεί κατά 90% -τουλάχιστον- με ηλιακή ενέργεια, και την αξιοποίηση των οργανικών κατάλοιπων της ζυθοποίησης για την παραγωγή μανιταριών και την εκτροφή χοίρων και πουλερικών, χωρίς τη χρήση φυραμάτων και αντιβιοτικών.
Το project αυτό εμπνευστήκαμε διαβάζοντας για το ZERI (Zero Emissions Research & Initiatives, http://www.zeri.org/ZERI/Home.html) και φιλοδοξούμε, βάσει αυτού, να φτιάξουμε το πρώτο μικροζυθοποιείο μηδενικών εκπομπών και ρύπων σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Όσον αφορά την εμπορική διάθεση των προϊόντων μας, σκοπεύουμε όχι απλώς να παράξουμε ποιοτικές, ελληνικές μπύρες, αλλά και να τις διαθέτουμε σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή, ώστε να μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτές.
Σε αυτό θα βοηθήσει αφενός η κατά το δυνατόν απευθείας διάθεση των προϊόντων μας στα σημεία πώλησης χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων και αφετέρου η συνεργασία που επιθυμούμε να έχουμε με τους συνεταιρισμούς παράκαμψης μεσαζόντων.
Τέλος, η ίδια η μέθοδος και ο σχεδιασμός παραγωγής μας αξιοποιεί στο έπακρο τους διαθέσιμους πόρους ώστε να παραχθεί –χωρίς επιπλέον κόστος- από τα κατάλοιπα της ζυθοποίησης μια σειρά προϊόντων, πράγμα που τελικά μας επιτρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές μας.
Γιατί θέλουμε να παράξουμε μπύρες «πολυτελείας», που όμως να μην είναι προσιτές για τους λίγους και πολυτέλεια για τους πολλούς...
Το σχέδιό μας, φιλόδοξο αλλά απόλυτα εφαρμόσιμο, μπορείτε να το μελετήσετε με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας http://www.solarmicrobreweryofxanthi.gr .
 
Επίσης, σημαντική βοήθεια για εμάς θα είναι να επισκεφθείτε το σύνδεσμο http://www.indiegogo.com/projects/solar-microbrewery-in-xanthi, όπου έχουμε αναρτήσει «αγγελία» και ζητάμε τη στήριξη του κοινού προκειμένου να συγκεντρώσουμε το υπόλοιπο του ποσού που απαιτείται για να ξεκινήσουμε. Ακόμη και μια απλή επίσκεψη ή ένα like στην αγγελία μας δεν κοστίζει τίποτε και μετράει πολύ!
Εξυπακούεται ότι είμαστε στη διάθεσή σας για επικοινωνία και ενημέρωση. Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι:
e-mail microbreweryofxanthi@gmail.com, ενώ μπορείτε να μας βρείτε επίσης στο
Ελπίζουμε να είμαστε σύντομα σε θέση να σας κεράσουμε φρέσκια, βιολογική μπύρα από το πρώτο εναλλακτικό, ηλιακό μικροζυθοποιείο στην Ελλάδα!
 
 
ΚΑΛΗ  Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α,
Το κεφάλι ψηλά και το βλέμμα στο ΜΕΛΛΟΝ ! ! !
 
Δείξτε μας το δρόμο...
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.