Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1η Τακτική Γενική Συνέλευση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ  Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ»
ΕΔΡΑ  ΚΟΜΟΤΗΝΗ
                                                                                          ΠΡΟΣ
                                                                                    ΙΔΡΥΤΙΚΑ   ΜΕΛΗ
                                                                                    ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ» 

       Καλείστε   στην    1η  Τακτική  Γενική   Συνέλευση   του  Συλλόγου   μας  με  θέμα   ημερήσιας  διάταξης  την  εκλογή  Δ.Σ  και   Επιτροπής  Οικονομικού  Ελέγχου,  η  οποία  θα  πραγματοποιηθεί   στις     9 Νοεμβρίου     ώρα       11:00 στην  Κομοτηνή   (Γρ.Μαρασλή 1, -Πολυλειτουργικό Κτίριο Κομοτηνής-Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) 

Για  να  επιτευχθεί  απαρτία    απαιτείται    να  παρασταθούν    το  30%   των  οικονομικά   τακτοποιημένων   μελών.       

Σε  περίπτωση  μη  επίτευξης  απαρτίας,  η  Συνέλευση   θα  πραγματοποιηθεί   μια    εβδομάδα  μετά,   την  ίδια   μέρα   και  ώρα   και  στον  ίδιο  τόπο,  με  την  υφιστάμενη   απαρτία. 

                                                                                                     ΚΟΜΟΤΗΝΗ  02/11/2013
                                                                                                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ  Δ.Σ.
                                                                                                      ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ    ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ

 
Άνθρωποι, ΠΡΟΣΩΠΑ, από διαφορετικά περιβάλλοντα, με διαφορετικές σκέψεις, συμπεριφορές και ανησυχίες, διαφορετικοί κόσμοι αλλά με κοινό όνειρο, έμελλε να «συγκρουστούν» σε μία έκρηξη ιδεών, θέλησης και τόλμης, και να δημιουργήσουν κάτι όμορφο.

Οι γκρίζες αποχρώσεις της καθημερινότητας χάθηκαν πίσω από έγχρωμα χαμόγελα και σπινθηροβόλα βλέμματα, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους κοινότητα

Φ ι λ α δ ε λ φ ί α  

1η ιδρυτική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ,
Φ ι λ α δ ε λ φ ί α,
Σάββατο  9-11-2013

καλούνται τα Οικονομικά Ενήμερα (ιδρυτικά) μέλη,
οι φίλοι, οι εθελοντές μας.
συνεπείς στις ΔΙΕΘΝΕΙΣ Συνεργατικές Αρχές,

Ημέρα Σάββατο  9-11-2013, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ΠολυΛειτουργικό κτίριο του Δήμου Κομοτηνής, Γρ.Μαρασλή 1, 69100 Κομοτηνή.
Συμμετέχοντας συμπράττουμε, ΣυνΕργαζόμαστε, σε ΔΡΑΣΕΙΣ Προ-Συνεργατικής Αλληλεγγύης, αλληλοΕκπαιδευόμενοι στην ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΑ, την ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ, τον οικογενειακό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, την περιβαλλοντική ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την ΟΡΘΗ διαχείρηση των πόρων, την ΕπιΧειρηματικότητα, τον ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ.

Αγαπητοί φίλοι,
Από την Ιδρυση του Ελληνικού Κράτους γνωρίζουμε τα δύο κυρίαρχα συστήματα Οικονομιών, την Δημόσια ή Κρατική Οικονομία και την Ιδιωτική Οικονομία της Ελεύθερης Αγοράς, που αντιπαλεύουν για την επικράτηση τους ή συνεργάζονται καθορίζοντας τα μεταξύ τους σύνορα.

Τον τελευταίο αιώνα είδαμε άλλοτε την Κρατική Οικονομία να ενασχολείται με θέματα που άπτονται της Ιδιωτικής Οικονομίας και άλλοτε να υποστηρίζει την ενασχόληση του Ιδιωτικού Τομέα σε τομείς που παραδοσιακά αποτελούν πεδίο της Δημόσιας Οικονομίας.
Οι προτεινόμενες επιλογές μας ως Πολίτες, οδηγούν σε μονόδρομους που όμως συνέχεια αλλάζουν.
Πρέπει να επιλέγουμε αναγκαστικά μεταξύ των δύο μοντέλων.
Είναι όμως έτσι;
Υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο επιλογές, ή μήπως υπάρχει μια τρίτη;

Αυτή της Κοινωνικής ή Αλληλέγγυας Οικονομίας, με 1.000.000.000 μέλη σε όλο τον Κόσμο;
Στατιστικά στοιχεία 
http://2012.coop/en/ica/co-operative-facts-figures

- Ένα Οικονομικό Μοντέλο που, εφαρμόζεται πλέον στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, στην γειτονική μας Κύπρο, όπως επίσης και σε όλο τον Κόσμο και χρησιμοποιείται ως ένα σχέδιο επιβίωσης «παντός καιρού».
- Ένα Οικονομικό Μοντέλο που κάποτε, πριν την Ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, εφαρμοζόταν στις κοινότητες του τόπου μας και υπήρξε o συνήθης τρόπος συνεργασίας και επιβίωσης των ανθρώπων, μια πρωτοπορία του τόπου μας αναγνωριζόμενη διεθνώς εάν και εμείς το έχουμε ξεχάσει.


- Βασίζεται στην αλληλοβοήθεια και συνεργασία των ανθρώπων.
- Ενεργεί παράλληλα με τα δύο γνωστά Οικονομικά Μοντέλα.
- Προσδίδει στην επιβίωση των πολιτών ποιότητα ζωής, ανεξάρτητα από την επικρατούσα κάθε φορά πολιτική κατεύθυνση Κρατική ή Ιδιωτική.
- Εξασφαλίζει αναδιανομή του πλούτου και περιφερειακή ανάπτυξη.
- Εφαρμόζει πρακτικές που οδηγούν σε χαμηλότερες τιμές τροφίμων.
- Δίνει μεγαλύτερη αγοραστική ισχύ στον πενιχρό μισθό μας.
- Προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες, προάγει τον πολιτισμό.

Με λίγα λόγια οδηγεί σε αξιοπρεπή διαβίωση.

Είναι μήπως τελικά αυτός ο λόγος, (Κοινωνική Οικονομία) που οι Ευρωπαίοι Συμπολίτες μας απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές τροφίμων από αυτές της Ελλάδας, καθώς και πολλές άλλες κοινωνικές παροχές άγνωστες στον τόπο μας;

Σκοπός της Φιλαδελφίας είναι να γίνει γνωστό, πως οι συνεταιρισμοί, όταν δεν είναι συνεταιρισμοί μόνο κατ' όνομα αλλά βασίζονται στις Διεθνείς Συνεταιριστικές Αξίες και Αρχές, ΜΟΝΟ τότε βοηθούν την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου με την τοποθέτηση του στο κέντρο του ενδιαφέροντος, με την ανοιχτή, αυτόνομη, διάφανη με σταθερούς κανόνες λειτουργία τους, αλλά και με διαρκείς κοινωνικούς στόχους.


Φιλαδελφία

"Οι Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις χτίζουν ένα καλύτερο κόσμο"
Είμαστε ενεργοί πολίτες που με συνεργασία, σύστημα και προσεκτικά, ενεργούμε, για την δημιουργία συνείδησης συνεργασίας, προσφοράς και αλληλεγγύης στον τόπο μας.
Πρόκειται για ένα διαφορετικό τρόπο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ανάγκη, και όχι στην ανθρώπινη απληστία, τον ευδαιμονισμό.

Συνεπείς στις Αρχές και Αξίες που διέπουν τα καταστατικά και την λειτουργία των Συνεργατικών Επιχειρήσεων Διεθνώς (ICA, ILO)  
http://philadelpheia.blogspot.gr/2012/03/principles-1.html . 
Πού απευθυνόμαστε : 
Σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και σε συλλόγους, παραγωγούς, αγρότες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, έτσι ώστε να συνεργαστούμε, με σκοπό να ωφεληθούμε, στηρίζοντας τον αγώνα και την προσπάθεια.

Η πρωτοβουλία μας ας δώσει έμπρακτα αποτελέσματα για το καλό του τόπου, για το μέλλον των παιδιών μας, για το μέλλον της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Τα μέλη των συνεταιρισμών πρέπει να έχουν υψηλή αφοσίωση και όραμα να αλλάξει προς το καλύτερο το περιβάλλον στο οποίο ζουν.


Οι «μοναχικές» πορείες, η ιδιοτέλεια, η αλαζονεία, η ιδιοτροπία, είναι «δοκιμασμένες», άλλωστε αυτές μας έφθασαν εδώ.

Τα καρδιαγγειακά προβλήματα έχουν 20% αύξηση, ενώ οι αυτοκτονίες είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας.
Η χρήση ουσιών, όπως αλκοόλ έχει πάρει την άγουσα.
Το άγχος του μέσου Έλληνα μετατρέπεται γρήγορα σε κατάθλιψη, η οποία γεννά τα παραπάνω δεινά.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο το ίδιο το άτομο μπορεί να βοηθήσει μόνο του τον εαυτό του.
Η απάντηση είναι «Μπορεί».
Όταν το ΑΤΟΜΟ γίνεται ΠΡΟΣΩΠΟ, μέσα από την ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, την αλληλεγγύη, την συναναστροφή, την αυτοΕκτίμηση, την εξωστρέφεια, τον ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ.

Όλη η Διεθνής Κοινότητα, ήδη από το 1995 στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Κοινωνική Ανάπτυξη με το ψήφισμα 51/58,
αναγνώρισε την σημασία του συνεταιριστικού μοντέλου, ιδίως για
- την εξάλειψη της φτώχιας,
- την δημιουργία πλήρους και παραγωγικής απασχόλησης καθώς και
- την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης,
- την δίκαιη παγκοσμιοποίηση χωρίς αποκλεισμούς ως βιώσιμη και ανθρωποκεντρική,
- την προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών,
- την μεγαλύτερη λογοδοσία,
- την προώθηση της τοπικής οικονομίας και της κοινωνικής ανάπτυξης.
Αυτό το διαφορετικό οικονομικό μοντέλο των 800.000.000 μελών παγκοσμίως εν’ τέλη ευημερεί,
 - στη δημιουργία θέσεων εργασίας,
- την κινητοποίηση των πόρων και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όλων των ανθρώπων,
Ας θυμηθούμε
- τις ναυτοσυντροφιές όπου στην Ύδρα διέθεταν 114 πλοία με 330 συνιδιοκτήτες – μεριδιούχους και στις Σπέτσες διέθεταν 40 με 136 συνιδιοκτήτες – μεριδιούχους, ας θυμηθούμε επίσης
- την συμβολή αυτών των πλοίων στην κατάκτηση της ελευθερίας αυτού του τόπου. (Το πνεύμα της συνεργασίας εις τον οικονομικό τομέα εν’ Ελλάδι κατά τας παραμονάς της Ελληνικής επανάστασης του 1821 Π. Παπαγαρυφάλλου)

Ας θυμηθούμε την «συντροφιά των Αμπελακίων» όπου ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου έγραφε για αυτήν:
«Έξη χιλιάδες ρωμιοί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά έζησαν εδώ προ εκατόν πενήντα χρόνων χωρίς να φαγωθούν, δημιουργοί και συνεταίροι της πρώτης και τελειοτέρας Συνεργατικής του κόσμου, δάσκαλοι των οικονομολόγων, των φιλοσόφων, των ιεροκηρύκων, δάσκαλοι του ίδιου του Φουριέ, αυτοί οι Θεσσαλοί χωριάτες…
Έργο που καμία πολιτισμένη κοινωνία δεν το έχει αποτολμήσει….
Ο ταπεινός Κίσσαβος χάρις στους νεώτερους Θεσσαλούς, καλλιέργησε και πραγματοποίηση το πιο δύσκολο απ’ όλα, την αδερφοσύνη!»
(Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα 29 Νοεμβρίου 1937)
Ας θυμηθούμε τις Συντροφιές των Κτιστάδων, τις Συντροφιές των Τσελιγκάτων οι οποίες γέννησαν πολλούς από τους Ευεργέτες του τόπου μας, τα συνεταιριστικά έθιμα αυτοβοήθειας και αλληλεγγύης όπως τα Μιτάτα, τα Παραδιάρικα, τα Κοινάτα, τα Δανεικάρια, την Ξέλαση.

Ας θυμηθούμε το βιβλίο μας από τα σχολικά μας χρόνια που αναφερόταν στους «ελεύθερους συνεταιρισμούς κεφαλαίου – εργασίας, όπου όλοι έπρεπε να συμμετέχουν στα κέρδη (κάτι ανάλογο με αυτό που έκαναν οι Έλληνες τον καιρό της τουρκοκρατίας)» Νεότερη Ευρωπαϊκή Ιστορία - Γ’ τάξη του γυμνασίου 1979 σελίδα 261.
Ας θυμηθούμε την συνεταιριστική ιστορία μας όπως την περιέγραψε ο Γάλλος Luis Boulanger ο οποίος έζησε στην Ελλάδα για περισσότερα από 30 χρόνια, και εργάστηκε ως αρχιτέκτονας στην υπηρεσία του Όθωνα, όταν προσπαθώντας να μεταφέρει το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα που ήδη έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη, έκπληκτος
ανακάλυψε την μακριά συνεταιριστική παράδοση του τόπου μας, δηλώνοντας:
«Εις τον Ελληνικό λαό είναι έμφυτο το αίσθημα της αδελφότητας του συνεταιρισμού…
Η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει οριστικά, υπό το κράτος της ελευθερίας, ότι είχεν αρχίσει πριν από όλους τους λαούς κάτω από την δεσποτική εξουσία των Τούρκων…
Τα βάρη κατανέμονταν ανάλογα με το έχειν του κάθε πολίτη…και δόθηκε η αφορμή για να γίνουν μεγάλοι παραγωγικοί συνεταιρισμοί, γεωργικοί, βιομηχανικοί και ναυτικοί…
Αυτοί είχαν ως θεμέλιο την δίκαιη κατανομή των κερδών, ανάλογα με την γενόμενη εργασία…
Ξεχώριζαν από πριν ένα ποσό ως αποθεματικό, για την εκπαίδευση των παιδιών, για τα βοηθήματα προς τα ορφανά, τις χήρες και τους αρρώστους».
(Αστικοί και γεωργικοί συνεταιρισμοί Γεώργιος Δασκάλου)
Αυτό το συνεταιριστικό πνεύμα που περιγράφεται από τον Luis Boulanger πρεσβεύει και το σύγχρονο Διεθνές Συνεταιριστικό Κίνημα, όπως παρουσιάζεται στο θαυμάσιο Συνεταιριστικό Εγχειρίδιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.

Σήμερα όμως, ο πολύπαθος και παρεξηγημένος συνεταιριστικός τομέας στον τόπο μας, τραβά τον δρόμο του αυτοσχεδιασμού, της ιδιοτροπίας, της άγνοιας, γυρνώντας τη πλάτη στην πλούσια διεθνή και ντόπια εμπειρία, αδιαφορώντας για τις συνεταιριστικές αρχές και αξίες, την 5η αρχή της συνεργατικής εκπαίδευσης..

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε φιλικά σας πρόσωπα που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ  Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ»
ΕΔΡΑ  ΚΟΜΟΤΗΝΗ

                                                                                          ΠΡΟΣ
                                                                                    ΙΔΡΥΤΙΚΑ   ΜΕΛΗ
                                                                                    ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ»

       Καλείστε   στην    1η  Τακτική  Γενική   Συνέλευση   του  Συλλόγου   μας  με  θέμα   ημερήσιας  διάταξης  την  εκλογή  Δ.Σ.  και   Επιτροπής  Οικονομικού  Ελέγχου,  η  οποία  θα  πραγματοποιηθεί   στις     9 Νοεμβρίου     ώρα       11:00 στην  Κομοτηνή   (Γρ.Μαρασλή 1, - Πολυλειτουργικό Κτίριο Κομοτηνής-Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου). 

Για  να  επιτευχθεί  απαρτία    απαιτείται    να  παρασταθούν    το  30%   των  οικονομικά   τακτοποιημένων   μελών.       

Σε  περίπτωση  μη  επίτευξης  απαρτίας,  η  Συνέλευση   θα  πραγματοποιηθεί   μια    εβδομάδα  μετά,   την  ίδια   μέρα   και  ώρα   και  στον  ίδιο  τόπο,  με  την  υφιστάμενη   απαρτία. 

                                                                                                     ΚΟΜΟΤΗΝΗ  2/11/2013
                                                                                                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ  Δ.Σ.
                                                                                                      ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ    ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.