Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτο συνέδριο «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη παρούσα η Φιλαδελφία Κομοτηνής - www.ertopen.com

Τρίτο συνέδριο «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη παρούσα η Φιλαδελφία Κομοτηνής

Στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των οργανώσεων «Χωρίς Μεζάζοντες», στην οποία συμμετείχε και η Φιλαδελφία, η πετυχημένη, εδώ και δύο χρόνια οργάνωση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Στο συνέδριο έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα όπως Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συμβολαιακή Γεωργία, νομικά ζητήματα, Φοροτεχνικά, σχέσεις παραγωγών, κ.α. Γενικά πως μπορεί να δοθεί τεχνογνωσία από τον έναν στον άλλον για τα τρέχοντα θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτές οι οργανώσεις και να επιλυθούν κάποια ζητήματα.

Μέσα από όλες τις συζητήσεις προκύπτει το συμπέρασμα για ενέργειες που θα έχουν ως στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής και την προαγωγή των συνεργασιών μεταξύ των Αγροτών(σ.σ. μέγα θέμα) και φυσικά η τιμή που θα απολαμβάνει ο παραγωγός να είναι μια τιμή που να αποσβένει τα έξοδά του, να ζει αυτός και η οικογένειά του και να του επιτρέπει να κάνει εκ νέου επενδύσεις σε άλλες παραγωγές.

Στόχος επίσης είναι να δημιουργηθεί σε μια κοινωνία, τοπική εφοδιαστική αλυσίδα, να υπάρχουν δηλαδή προϊόντα που να καλύπτουν την αγορά, καθώς αυτό θα κινεί την τοπική οικονομία και θα αφήνει έσοδα.
Τα προϊόντα θα μπορούν να είναι και προϊόντα από την παραγωγή στην …μεταποίηση.

Ένας στόχος που θέλουν να φτάσουν οι οργανώσεις αυτές είναι η προπλήρωση των παραγωγών για τα προϊόντα που οι ίδιοι οι καταναλωτές θα προτείνουν στους Αγρότες να καλλιεργήσουν. Αυτό θα εξασφάλιζε ρευστότητα στους Αγρότες, για να μην φορτώνονται με συνεχή δάνεια καλλιεργητικά.

«Εμείς στην Φιλαδελφία, προσπαθούμε να περάσουμε στον κόσμο ότι θα πρέπει να ψάχνει πολύ τι τρόφιμα βάζει στο καλάθι του και μετά στο τραπέζι του. Επίσης τι απορρίμματα αφήνουμε. Τις ευθύνες που έχουμε στο περιβάλλον για την επαναχρησιμοποίηση όλων αυτών που πάμε να πετάξουμε… ήδη έχουμε κάποιους παραγωγούς και για την επόμενη περίοδο θα βρούμε τρόπους να προσθέσουμε κι άλλους παραγωγούς στον κατάλογο των συνεργασιών μας. Θέλουμε να είμαστε συμπαραγωγοί στο…φαγητό μας, για την υγεία μας και για τα παιδιά μας, για το μεγάλο σπίτι μας που είναι το περιβάλλον μας»,
σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, το ιδρυτικό μέλος της Φιλαδελφία στην Κομοτηνή, ο Μανώλης Κιουτσούκης.

Επι πλέον πρόσθεσε ότι η Φιλαδελφία επιζητά την συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.