Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΕΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ - Συγκομιδής

Η Φιλαδελφία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συνεργάτη της - Παραγωγού για ανακοίνωση ΖΗΤΗΣΗΣ χεριών συγκομιδής ΛΕΒΑΝΤΑΣ
θα ενημερωθείτε 
Αφήστε όνομα τηλέφωνο, θα επικοινωνήσει....10 με 15 μέρες πριν η συγκομιδή να αρχίσει

ΧΕΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ τοπικής ΛΕΒΑΝΤΑΣ
πιστοποιημένης
Ζ Η Τ Ο Υ Ν Τ Α Ι   από παραγωγό μας
επ΄αμοιβή ΗΜΕΡΗΣΙΑ
(μεροκάματα)
...
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
Η συλλογή πραγματοποιείται με δρεπάνια ή κλαδευτήρια ή με ειδικές μηχανές συλλογής λεβάντας, πραγματοποιείται στο στάδιο της πλήρους άνθησης όταν προορίζονται για παραγωγή αιθέριου ελαίου, ξεκινά νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.
Αν η συλλογή καθυστερήσει χρονικά, παρατηρείται ελάττωση του οξικού λιναλυλεστέρα, ενώ αν γίνει νωρίς περιορίζεται η απόδοση σε αιθέριο έλαιο.

Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΒΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ
Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, όπως σε ποτά, παγωτά, στην κοσμετολογία, στην αρωματοποιία, στη σαπωνοποιία και στον αρωματισμό χώρων. Πρόσφατα, η αρωματοθεραπεία έγινε πολύ δημοφιλής, όπου το αιθέριο έλαιο της λεβάντας χρησιμοποιείται ως μυοχαλαρωτικό.

Επίσης, χρησιμοποιείται για την προστασία των ρούχων από τον σκόρο. Έχουν αναφερθεί πολλές θεραπευτικές δράσεις της, όπως ηρεμιστική, σπασμολυτική, αντι-ιική, τοπική αναισθητική και αντιβακτηριδιακή. Το αιθέριο έλαιο έχει αντιοξειδωτική δράση και μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας αδιάλυτο στο δέρμα σε αντίθεση με άλλα αιθέρια έλαια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
Η αποξηραμένη λεβάντα που προέρχεται από βιολογική καλλιέργεια φθάνει να πωλείται στην εγχώρια αγορά έως 11,5 ευρώ το κιλό, ενώ στις αγορές του εξωτερικού οι τιμές πώλησης είναι σημαντικά υψηλότερες, όταν πληρούνται τα ποιοτικά κριτήρια.

Η απόδοση σε χλωρό βάρος τον πρώτο χρόνο είναι 50-100 κιλά ανά στρέμμα, τον δεύτερο 200-250 κιλά ανά στρέμμα και τον τρίτο 300-350 κιλά ανά στρέμμα. Πλήρη παραγωγή πραγματοποιείται τον τέταρτο χρόνο (400-500 κιλά ανά στρέμμα), ενώ αν γίνει συλλογή μόνο της ταξιανθίας η απόδοση σε ξηρό βάρος κυμαίνεται στα 35-45 κιλά ανά στρέμμα. Η δε διαφορά ανάμεσα στη βιολογική και συμβατική καλλιέργεια λεβάντας, γίνεται αντιληπτή σε επίπεδο τιμής πώλησης καθώς ότι ενώ η τιμή της βιολογικής λεβάντας φτάνει τα 11,5 ευρώ, η τιμή της "συμβατικής" αποξηραμένης λεβάντας δεν υπερβαίνει τα 3,5 ευρώ το κιλό.

Σας ευχαριστούμε για την κοινοποίηση.

Φ ι λ α δ ε λ φ ί α

"Α Γ Ο Ρ Α Ζ Ο Υ Μ Ε - Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ι Κ Α"
ομάδα αλληλέγγυας αγοράς
KOINOTHTA ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Short Food Supply Chain
Ροδόπη, Γαστρονομικός Προορισμός
http://philadelpheia.blogspot.gr/
email : philadelpheia@gmail.com
Κων/νου Κανάρη 15
69100 Κομοτηνή

Είμαστε ενεργοί πολίτες που με συνεργασία, σύστημα και προσεκτικά, ενεργούμε, για την δημιουργία συνείδησης συνεργασίας, προσφοράς και αλληλεγγύης στον τόπο μας.
Πρόκειται για ένα διαφορετικό τρόπο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ανάγκη, και όχι στην ανθρώπινη απληστία, τον ευδαιμονισμό.
Συνεπείς στις Αρχές και Αξίες που διέπουν τα καταστατικά και την λειτουργία των Συνεργατικών Επιχειρήσεων Διεθνώς.
 


 

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Έρευνα τιμών Σαρακοστιανών

Φυσικά, είναι γνωστό ότι η υψηλότερη τιμή δε σημαίνει, απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα.

Οι οικογένειες, τα νοικοκυριά πρέπει:
1. Να ερευνούμε, πριν αγοράσουμε.
2. Να αποφεύγουμε τους πλανόδιους πωλητές, για αγορές προϊόντων.
3. Να αποφεύγουμε τις υπερβολές στις ποσότητες, που αγοράζουμε.
4. Να χρησιμοποιούμε τις γνώσεις, τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά μας και να επιλέγουμε κατάστημα της εμπιστοσύνης μας, για να πετύχουμε την «ελάχιστη» προστασία της υγείας μας και της τσέπης μας.
5. Να ενημερώνουμε τη Φιλαδελφία, όποιο πρόβλημα διαπιστώνουμε, για να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας.

Δεν αγοράζουμε προϊόντα που αυξήθηκαν οι τιμές τους εν μέσω κρίσης.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ενημερώνει τους καταναλωτές, για τη σημαντική διακύμανση των τιμών των τροφίμων, που κοσμούν το σαρακοστιανό τραπέζι. Φυσικά, είναι γνωστό ότι η υψηλότερη τιμή δε σημαίνει, απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα.

 
13/3/13
27/2/14
Ποσοστά Μεταβολής %
 
Από
Έως
Από
Έως
Από
Έως
Καλαμάρια
9,99
18,00
12,00
19,00
20,12
5,56
Χταπόδι
9,99
15,00
9,99
15,00
0,00
0,00
Σουπιές
6,98
12,00
7,98
10,00
14,33
-16,67
Μύδια συσκ. 500gr
5,00
6,00
4,00
6,00
-20,00
0,00
Γαρίδες Μεγάλες
25,00
38,00
15,00
35,00
-40,00
-7,89
Γαρίδες Μικρές
5,99
12,00
7,99
12,00
33,39
0,00
Καραβίδες
14,00
36,00
14,00
36,00
0,00
0,00
Κυδώνια
14,00
14,00
14,00
14,00
0,00
0,00
Γυαλιστερές
14,00
14,00
14,00
14,00
0,00
0,00
Ταραμάς (kg)
3,80
6,50
2,54
5,90
-33,16
-9,23
Μελιτζανοσαλάτα (kg)
3,50
7,00
3,31
7,00
-5,43
0,00
Τουρσί Διάφορα (kg)
1,50
3,50
2,00
4,90
33,33
40,00
Πιπεράκι Τουρσί (kg)
2,00
3,50
2,50
3,90
25,00
11,43
Ελιές Καλαμών (kg)
5,60
8,00
5,80
7,80
3,57
-2,50
Χαλβάς (kg)
4,85
10,60
4,98
10,58
2,68
-0,19
 
126,20
204,10
120,09
201,08
-4,84
-1,48


Φ ι λ α δ ε λ φ ί α
"Α Γ Ο Ρ Α Ζ Ο Υ Μ Ε - Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ι Κ Α"
ομάδα αλληλέγγυας αγοράς
KOINOTHTA ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Short Food Supply Chain
Ροδόπη, Γαστρονομικός Προορισμός
http://philadelpheia.blogspot.gr/
email : philadelpheia@gmail.com
Κων/νου Κανάρη 15
69100 Κομοτηνή


Κάθε βιταμίνη, μέταλλο, η πρωτεΐνη, το ασβέστιο, το σίδηρο, το κάλιο, όλες οι βιταμίνες της ομάδας Β, έχουν μια αρχική πηγή και αυτή, δεν είναι τα ζώα.

- ασβέστιο : Αμύγδαλα, ταχίνι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μαϊντανός: Αμύγδαλα, ταχίνι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μαϊντανός,, μπρόκολο, σύκα, μπρόκολο, σύκα.
- Ο σίδηρος είναι άφθονος στις φυτικές τροφές. Πίνε ένα ποτήρι χυμό ώριμου πορτοκαλιού με το γεύμα για να βοηθήσεις το σώμα σου να με το γεύμα για να βοηθήσεις το σώμα σου να απορροφήσει το σίδηρο ακόμα πιο αποτελεσματικά. Το σουσάμι, ο ηλιόσπορος, τα φασόλια, οι φακές, το σπανάκι ο ηλιόσπορος, το λάχανο, το μαϊντανό, τα πλήρη δημητριακά, το φύτρο σταριού, τα δαμάσκηνα, οι χουρμάδες, τα δαμάσκηνα, οι χουρμάδες,, το κεχρί, η μελάσα.
- τα ωμέγα 3: Τα φυτικά έλαια όπως λινέλαιο και ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί (ειδικά τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια), τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και αβοκάντο.
- βιταμίνη Β12: το εκχύλισμα μαγιάς (Marmite), ο κομπούχα (kombucha), σπιρουλίνα, τα φύκια, οι τροφές που έχουνε υποστεί ζύμωση.- Όλες οι πρωτεΐνες αποτελούνται από αμινοξέα (αυτά τη συνθέτουν.

Κάθε φυτό ή ζώο συνθέτει τις πρωτεΐνες που χρειάζεται.
Τα φυτά συνθέτουν αμινοξέα από τον αέρα, το χώμα και το νερό, ενώ τα ζώα εξαρτώνται από τις φυτικές πρωτεΐνες:
- άμεσα τρώγοντας κατευθείαν τα φυτά ή
- έμμεσα, τρώγοντας άλλα ζώα που έχουν φάει φυτά.

Η ζωική πρωτεΐνη είναι το πιο ακριβό συστατικό τροφής στον κόσμο!
- Η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης είναι οι ανάλατοι ωμοί ξηροί καρποί και σπόροι.
Στην ωμή μορφή όλα ένζυμα είναι ανέπαφα και τα είναι ανέπαφα και τα αμινοξέα δεν έχουν χάσει τη θρεπτική τους αξία και περιέχουν όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα, τους υδατάνθρακες.
- Τα φρούτα και λαχανικά έχουν μικρότερες ποσότητες πρωτεϊνών. Αυτές οι πρωτεΐνες είναι μεγάλης βιολογικής αξίας και δεν περιέχουν τις τοξίνες των ζωικών προϊόντων.
- Ψευδάργυρος. Τα επίπεδα ψευδάργυρου είναι φυσιολογικά στους φυτοφάγους. ADΑ *
- Καταπολέμηση ασθενειών. Οι φυτοφάγοι έχουν πολύ λιγότερα ποσοστά παχυσαρκίας, στεφανιαίας καρδιακής νόσου, υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρκίνων, χολόλιθου και εντερικών ασθενειών.
- Αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προφυλάσσουν από περισσότερες από 60 ασθένειες και τις βρίσκουμε σε μεγαλύτερο βαθμό στα φρούτα και τα λαχανικά.

  Είμαστε ενεργοί πολίτες που με συνεργασία, σύστημα και προσεκτικά, ενεργούμε, για την δημιουργία συνείδησης συνεργασίας, προσφοράς και αλληλεγγύης στον τόπο μας.  
Πρόκειται για ένα διαφορετικό τρόπο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ανάγκη, και όχι στην ανθρώπινη απληστία, τον ευδαιμονισμό.
Συνεπείς στις Αρχές και Αξίες που διέπουν τα καταστατικά και την λειτουργία των Συνεργατικών Επιχειρήσεων Διεθνώς.

 
Van Gogh, Blossoming Almond Branch in a Glass, early March 1888. Oil on canvas, 24 x 19 cm.Van Gogh Museum, Amsterdam.
 

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

3η Έκθεση Ελληνικών τροφίμων και ποτών: «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ»

Φίλε επιχειρηματία 

Η 3η Έκθεση Ελληνικών τροφίμων και ποτών με τον τίτλο: «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ». 

Οι δύο προηγούμενες, κατά γενική ομολογία επιτυχημένες, προσπάθειες ,μας ενθαρρύνουν να υλοποιήσουμε δυναμικά την επόμενη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ,από τις 4 έως και τις 8 Μαρτίου 2014, στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος.
Στηρίζοντας έμπρακτα τον αγροτικό-παραγωγικό τομέα και το τουριστικό προϊόν που ποικιλότροπα συνδέεται μ’ αυτόν, θέτουμε ως σκοπό της έκθεσης την ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και την καταξίωση στην συνείδηση του αθηναίου καταναλωτή της ελληνικής περιφέρειας ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού. 

Μήνυμά μας είναι : «Κάθε μέρα Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα στο τραπέζι μας» 
Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε εμπράκτως μαζί, σε μία αγορά με τεράστιες δυνατότητες και καταναλωτικό ενδιαφέρον. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, άλλαξε πλέον τις συνήθειες όλων μας, επιφέροντας δομικές αλλαγές και στο καθημερινό τραπέζι μας, βάση ερευνών που δείχνουν ότι 8 στους 10 προτιμούν πλέον τα Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα. 

Κύριοι στόχοι είναι της έκθεσης είναι:

(α) Η ανάδειξη των ελληνικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών αλλά και παραδοσιακών προϊόντων.

(β) Η προσπάθεια για την τόνωση των συναλλαγών της αγοράς του κλάδου μέσω της άμεσης πώλησης οικονομικών και ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.
(γ) Η προβολή των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων ως ανταγωνιστικών.

(δ) Η πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή από τα εκτιθέμενα προϊόντα μέσω των εκδηλώσεων ( γευσιγνωσίες , ειδικές τιμές κλπ.) των επιχειρήσεων.

Με βάση λοιπόν τα στατιστικά δεδομένα παρόμοιων γεγονότων αλλά και τις ανάγκες της μεγαλύτερης αγοράς της χώρας μας ,γνωρίζουμε ότι το ενδιαφέρον των επισκεπτών, τόσο αριθμητικά (120.000 περίπου διελεύσεις ημερησίως), όσο και ουσιαστικά είναι μεγάλο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, διαπίστωση που μας κάνει να ευελπιστούμε ότι το κοινό θα αγκαλιάσει για ακόμη μια φορά την έκθεση «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ» , στην οποία σε καλούμε να δώσεις κι εσύ δυναμικά παρόν.

 

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση προγραμμάτων

Η Φιλαδελφία ΠΑΡΟΥΣΑ
Σε σεμινάριο δύο τριήμερων κύκλων, για ΜΚΟ, συλλόγους, σωματεία...

"Σχεδιασμός, υλοποίηση και
αξιολόγηση προγραμμάτων"

Aκαδημαϊκοί, οικονομολόγοι και επιστήμονες,
σε ζητήματα όπως
- η αναζήτηση πόρων, ...
- ο σχεδιασμός προγραμμάτων,
- η διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού και
- η ορθή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Mε επιμέλεια των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αστέρη Χουλιάρα και Παναγιώτη Λιαργκόβα. (Επιστημονικοί Υπεύθυνοι)

Το σεμινάριο απευθύνεται στην οργανωμένη κοινωνία των πολιτών, τις ΜΚΟ, συλλόγους, σωματεία, καθώς και σε όλους τους πολίτες και φορείς που επιθυμούν να διευρύνουν τους τομείς δράσης τους και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών τους.

Ανέδειξε στους συμμετέχοντες την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της δικτύωσης-συνέργειας μεταξύ των Φορέων του 3ου Τομέα της Οικονομίας, της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών, τις ΜΚΟ, συλλόγους, σωματεία, του Τόπου μας, στην προσπάθεια για την επίτευξη των ΣΤΟΧΩΝ τους αλλά και για την διεκδίκηση και αξιοποίηση πηγών-πόρων χρηματοδότησης, εργαλείων που προέρχονται από ΕΚΕ επιχειρήσεων - οργανισμών, Ιδρύματα, Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού.
Το σεμινάριο επεξεργάζεται ειδικότερα θέματα:

    • Ο κύκλος ζωής ενός έργου
    • Σχεδιάζοντας ένα Έργο
    • Συγγραφή Προτάσεων
    • Διαχείριση Ομάδας Έργου & Εθελοντών
    • Αναζητώντας Χρηματοδότηση
    • Δικτύωση
    • Χρηματοδοτήσεις από Διεθνείς Δωρητές –Ευρωπαϊκά Κονδύλια
    • Συζήτηση με Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    • Υλοποίηση Έργου
    • Τεχνικές Marketing
    • Roundtable «ΜΚΟ και η Κρίση»

Χρηματοδότηση:Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

 
Ας είμαστε πρόθυμοι αλλά και κατάλληλα ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ για
  • Λογοδοσία (accountability)
  • Διαφάνεια (transparency)
  • Βιωσιμότητα (sustainability)
  • Οικειοποίηση- (ownership)  
Εισηγητές Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου
«Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Αξιολόγηση Προγραμμάτων»
Το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου υποστηρίζεται από το συνδυασμό εισηγήσεων τόσο πανεπιστημιακών με σημαντική εμπειρία στη μελέτη της Κοινωνίας Πολιτών και τις ΜΚΟ όσο και ειδικών επί ζητημάτων σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών/ανθρωπιστικών προγραμμάτων.

Ακαδημαϊκό Πάνελ

Αστέρης Χουλιάρας,
Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Ο κ. Χουλιάρας ειδικεύεται στη μελέτη ζητημάτων που αφορούν τη Διεθνή Αναπτυξιακή Βοήθειας Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και βιβλία για ζητήματα διεθνούς ανάπτυξης. Παράλληλα, διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία συγγραφής προτάσεων χρηματοδότησης προγραμμάτων ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διαχειριστεί πλήθος προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Περισσότερες πληροφορίες στο asterishuliaras.wordpress.com.
Παναγιώτης Λιαργκόβας,

Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Ο κ. Λιαργκόβας είναι καθηγητής με ειδίκευση στην οικονομική ανάπτυξη και πολιτικές, διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομική και περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη. Συνδυάζοντας τη μελέτη οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων παρουσιάζει ένα εκτενές συγγραφικό έργο αποτελούμενο από μονογραφίες, άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, κτλ.
Επιπρόσθετα, έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος πολλών προγραμμάτων καθώς και αξιολογητής στη DG XIII - Science, Research and Development της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περισσότερες πληροφορίες στο panagiotisliargovas.wordpress.com.


Πάνελ Ειδικών

Σωτήρης Πετρόπουλος,
Ειδικός σε Χρηματοδοτήσεις Διεθνών Δωρητών, πρώην Στέλεχος Ernst & Young, Διδάκτορας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Ο κ. Πετρόπουλος είναι μεταδιδάκτορας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ενώ έως το 2013 εργαζόταν στην ομάδα Διεθνών Δωρητών της εταιρείας Ernst & Young. Ειδικεύεται στο σχεδιασμό και συγγραφή προτάσεων χρηματοδότησης προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους δωρητές. Την περίοδο 2003-2007, εργάστηκε ως ερευνητής και υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Επιπρόσθετα, διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην υλοποίηση και διαχείριση έργων στον αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς και στο συντονισμό και διαχείριση ερευνητικών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Ευγενεία Βαθάκου,
Ειδική σε Ζητήματα Εθνικής και Διεθνούς Δικτύωσης,
Διδάκτορας Πανεπιστημίου του Kent.
Η κα. Βαθάκου διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στο συντονισμό και διαχείριση προγραμμάτων έχοντας εργαστεί ως υπεύθυνη διαχείρισης έργων όπως το «Interethnic Dialogue Project» (Σκόπια, 2004), «Ιntercultural dialogue project in Greece and Turkey» (2005-2006) κα το «Uganda peacebuilding and development project» (2010-2011). Παράλληλα, την περίοδο 2006-2010 εργάστηκε ως Διευθύντρια Σχεδιασμού και Δικτύωσης της ελληνικής ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική».

Τζανέτος Αντύπας,
Ειδικός Διαχείρισης Προσωπικού, Πρόεδρος ΜΚΟ «Πράξης». Ο κ. Αντύπας είναι ειδικός επί θεμάτων διαχείρισης εθελοντών.
Διαθέτει 14 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό, οργάνωση, διαχείριση και υλοποίηση έργων και δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συντονίσει και εποπτεύσει πολυάριθμα έργα στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής εργασίας ενώ έχει διατελέσει επικεφαλής αντιπροσωπειών σε χώρες οι οποίες χρειάζονται επείγουσας βοήθειας ύστερα από φυσικές καταστροφές (Αρμενία, Γεωργία, Σερβία, Ζάμπια, Παλαιστίνη, Αιθιοπία, κτλ). Επιπρόσθετα, έχει εργαστεί ως διαχειριστής έργου στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

Αλεξάνδρα Εμιρζά,
Ειδική Υλοποίησης Έργων. Η κα. Εμιρζά διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην ανάπτυξη δεξιοτήτων (capacity building) έχοντας συνεργαστεί με πλήθος Αναπτυξιακών και Ανθρωπιστικών ΜΚΟ επί της συγγραφής προτάσεων και την υλοποίηση έργων. Είναι εξοικειωμένη με τις διάφορες προκηρύξεις χρηματοδοτήσεων και των σχετικών όρων ενώ έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών δράσεων για ΜΚΟ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Jennifer Clarke,
Ειδική Σύνταξης Προτάσεων. Υπεύθυνη εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες για την επιλογή, χρηματοδότηση, και επίβλεψη προγραμμάτων ΜΚΟ. Έχει εργαστεί ως fundraiser και project manager σε ένα αριθμό ΜΚΟ στην Ελλάδα και την Βρετανία. Πρόσφατα σχεδίασε και δίδαξε σε σειρά προγραμμάτων με στόχο το ‘capacity building’ μικρών ΜΚΟ στο Λονδίνο.
Τώρα εκπονεί την διατριβή της με υποτροφία από το ESRC με θέμα την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών σε διαφορετικά εθνικά περιβάλλοντα.

Αριστείδης Σούρας,
Ειδικός Marketing/Επικοινωνίας. Ο κ. Σούρας εργάζεται για περισσότερο από πέντε χρόνια στο τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσιών Σχέσεων πολυεθνικής εταιρείας με ηγετική θέση παγκοσμίως στο χώρο των ελεγκτικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Έχει διατελέσει υπεύθυνος επικοινωνίας για διάφορες δράσεις συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων ΕΚΕ και συνεργασιών με ΜΚΟ. Στο παρελθόν έχει επίσης εργαστεί στο χώρο του field Marketing και της προώθησης πωλήσεων. Είναι κάτοχος  μεταπτυχιακού τίτλου (Honors) στο Marketing & Management από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ.

Αθανάσιος Γεμενής,
Ειδικός Σχεδιασμού Στρατηγικής Marketing & Επικοινωνίας. Ο κ. Γεμενής δουλεύει τα τελευταία πέντε χρόνια στον πολυεθνικό όμιλο επικοινωνίας Ogilvy & Mather, στο τμήμα του Account Management. Έχει αναλάβει τον σχεδιασμό επικοινωνιών μεγάλων πελατών στο κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και έχει διατελέσει project manager σε καμπάνιες ΜΚΟ όπως της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας αλλά και επικοινωνίες κοινωνικών μηνυμάτων όπως της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Honors) στο Marketing & Management από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ.

Μπρίλης Κων/νος,
Νομικός. Ο κ. Μπρίλης αποφοίτησε το 2006 από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2008 εγγράφηκε στη σχολή Φ.Π.Ψ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολουθεί κατεύθυνση Φιλοσοφίας. Από το έτος 2008 ασκεί ενεργά δικηγορία και διατηρεί δικό του γραφείο στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ίδρυση και τη νομική υποστήριξη ΜΚΟ και συναφών μη κερδοσκοπικών εταιριών σε όλο το φάσμα της κοινωνικής, ερευνητικής και οικονομικής τους δράσης.


Υ.Γ. Πιστεύουμε και εφαρμόζουμε με συνέπεια, την 5η συνεργατική ΑΡΧΗ, η Φιλαδελφία συνεπής στις ΔΙΕΘΝΕΙΣ συνεργατικές Αρχές και Αξίες που διέπουν τα καταστατικά και την λειτουργία των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, τη Δήλωση που αφορά τη συνεταιριστική ταυτότητα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων που υιοθετήθηκε στο συνέδριο της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας, (I.C.A.)  - έγινε το 1995 στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου- και περιλαμβάνει τον ορισμό της συνεταιριστικής επιχείρησης, τις συνεταιριστικές Αξίες και τις 7 συνεταιριστικές Αρχές, και ειδικότερα στην 5η:
Εκπαίδευση, κατάρτιση και πληροφόρηση:
Οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις εξασφαλίζουν εκπαίδευση και κατάρτιση για τα µέλη, τους αιρετούς αντιπροσώπους, τους διευθυντές και τους υπαλλήλους τους έτσι ώστε να μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη των συνεταιριστικών εταιρειών τους. Ενημερώνουν το κοινό, ειδικότερα τη νέα γενιά και τους ηγέτες της κοινής γνώμης, για τη φύση του συνεργατισμού και τα ωφελήματα που προσφέρει.
Πιστεύουμε και εφαρμόζουμε με συνέπεια, την 5η συνεργατική ΑΡΧΗ,
"Εκπαίδευση, κατάρτιση και πληροφόρηση"
για τα μέλη τους αιρετούς, τους εργαζόμενους, τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ,
είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την υλοποίηση του έργου των ΟΛΩΝ των φορέων του 3ου ΤΟΜΕΑ της Οικονομίας.
Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε Ενεργοί Πολίτες, να στηρίξουμε τη Κοινωνική Συνοχή.
"Είμαστε ενεργοί πολίτες που με συνεργασία, σύστημα και προσεκτικά, ενεργούμε, για την δημιουργία συνείδησης συνεργασίας, προσφοράς και αλληλεγγύης στον τόπο μας."



Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Από την Ροδόπη στην Κατερίνη «Χωρίς Μεσάζοντες» - www.daily-stories.gr

Από την Ροδόπη στην Κατερίνη «Χωρίς Μεσάζοντες»
komotinipanoramikiΣτην 3η Πανελλαδική συνάντηση των πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες» συμμετείχε η «Φιλαδελφία» της Ροδόπης. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος περισσότερες από 40 ομάδες από ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Φιλαδελφία» στο λογαριασμό της στο FB πρωτοβουλίες πολιτών από Βόλο, Λάρισα, Λαμία, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Κέρκυρα και Κατερίνη προετοιμάστηκαν  εδώ και δύο μήνες για τη συνάντηση αυτή, στην οποία συζητήθηκαν άκρως ενδιαφέροντα θέματα, όπως π.χ. η πανελλαδική δικτύωση των ομάδων, η νομική θωράκιση του κινήματος και η αντιμετώπιση των επιθέσεων που δέχεται το τελευταίο διάστημα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στο χώρο του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» ενώ ταυτόχρονα, σε ένα άλλο χώρο, πραγματοποιήθηκε έκθεση αγροτικών προϊόντων από παραγωγούς που επιθυμούν να γνωριστούν με τις πρωτοβουλίες πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες».»
Ήταν μια τονωτική ένεση αλληλέγγυου προβληματισμού και μεταφοράς εμπειριών ΠΛΟΥΣΙΑ, χρήσιμη, και χρηστική» τονίζουν στην Daily-Stories οι υπεύθυνοι της «Φιλαδελφίας».

Πηγή:
http://daily-stories.gr/?p=1129

Τρίτο συνέδριο «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη παρούσα η Φιλαδελφία Κομοτηνής - www.ertopen.com

Τρίτο συνέδριο «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη παρούσα η Φιλαδελφία Κομοτηνής

Στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των οργανώσεων «Χωρίς Μεζάζοντες», στην οποία συμμετείχε και η Φιλαδελφία, η πετυχημένη, εδώ και δύο χρόνια οργάνωση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Στο συνέδριο έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα όπως Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συμβολαιακή Γεωργία, νομικά ζητήματα, Φοροτεχνικά, σχέσεις παραγωγών, κ.α. Γενικά πως μπορεί να δοθεί τεχνογνωσία από τον έναν στον άλλον για τα τρέχοντα θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτές οι οργανώσεις και να επιλυθούν κάποια ζητήματα.

Μέσα από όλες τις συζητήσεις προκύπτει το συμπέρασμα για ενέργειες που θα έχουν ως στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής και την προαγωγή των συνεργασιών μεταξύ των Αγροτών(σ.σ. μέγα θέμα) και φυσικά η τιμή που θα απολαμβάνει ο παραγωγός να είναι μια τιμή που να αποσβένει τα έξοδά του, να ζει αυτός και η οικογένειά του και να του επιτρέπει να κάνει εκ νέου επενδύσεις σε άλλες παραγωγές.

Στόχος επίσης είναι να δημιουργηθεί σε μια κοινωνία, τοπική εφοδιαστική αλυσίδα, να υπάρχουν δηλαδή προϊόντα που να καλύπτουν την αγορά, καθώς αυτό θα κινεί την τοπική οικονομία και θα αφήνει έσοδα.
Τα προϊόντα θα μπορούν να είναι και προϊόντα από την παραγωγή στην …μεταποίηση.

Ένας στόχος που θέλουν να φτάσουν οι οργανώσεις αυτές είναι η προπλήρωση των παραγωγών για τα προϊόντα που οι ίδιοι οι καταναλωτές θα προτείνουν στους Αγρότες να καλλιεργήσουν. Αυτό θα εξασφάλιζε ρευστότητα στους Αγρότες, για να μην φορτώνονται με συνεχή δάνεια καλλιεργητικά.

«Εμείς στην Φιλαδελφία, προσπαθούμε να περάσουμε στον κόσμο ότι θα πρέπει να ψάχνει πολύ τι τρόφιμα βάζει στο καλάθι του και μετά στο τραπέζι του. Επίσης τι απορρίμματα αφήνουμε. Τις ευθύνες που έχουμε στο περιβάλλον για την επαναχρησιμοποίηση όλων αυτών που πάμε να πετάξουμε… ήδη έχουμε κάποιους παραγωγούς και για την επόμενη περίοδο θα βρούμε τρόπους να προσθέσουμε κι άλλους παραγωγούς στον κατάλογο των συνεργασιών μας. Θέλουμε να είμαστε συμπαραγωγοί στο…φαγητό μας, για την υγεία μας και για τα παιδιά μας, για το μεγάλο σπίτι μας που είναι το περιβάλλον μας»,
σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, το ιδρυτικό μέλος της Φιλαδελφία στην Κομοτηνή, ο Μανώλης Κιουτσούκης.

Επι πλέον πρόσθεσε ότι η Φιλαδελφία επιζητά την συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.