Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Διανομή μελιού του μελισσοκομικού συνεταιρισμού Ροδόπης ξεκινά σήμερα ο σύλλογος πολυτέκνων

ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

Με πατάτες ενισχύθηκαν συσσίτια και άποροι πολίτες

20.03.2012
Διανομή μελιού από τον μελισσοκομικό συνεταιρισμό Ροδόπης ξεκινά σήμερα ο σύλλογος πολυτέκνων
ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΛΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 
Στέφανος Τζώγας από τον σύλλογο πολυτέκνων νομού Ροδόπης και Μανώλης Κιουτσούκης από το κίνημα πολιτών «Φιλαδελφεία», συνεργάστηκαν άψογα για την οργάνωση της διανομής
Η πρώτη διανομή πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου μπροστά από το ναό της Παναγίας στην Κομοτηνή με πρωτοβουλία του συλλόγου πολυτέκνων νομού Ροδόπης και την υποστήριξη του κινήματος πολιτών «Φιλαδελφεία». Η διάθεση του προϊόντος ξεκίνησε νωρίς το πρωί και χάρη στην υποδειγματική οργάνωση, αλλά και τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας, ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Πολύτεκνοι και μη, όσοι απλά είχαν εγγραφεί στους καταλόγους του συλλόγου, προμηθεύτηκαν πατάτας προς 0.18 ευρώ το κιλό. Συνολικά 27 τόνοι μοιράστηκαν στο σημείο, ενώ αρκετοί από αυτούς δόθηκαν στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας και στο ναό της Παναγίας, προκειμένου να τους προωθήσουν σε άπορες οικογένειες. Αντίστοιχα ποσότητες πατάτας διατέθηκαν και για τα συσσίτια της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Ο σύλλογος πολυτέκνων υπήρξε πρωτοπόρος στο κίνημα της πατάτας, αφού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Στέφανος Τζώγας, «κάναμε την πρώτη μας κίνηση σαν σύλλογος πριν τα Χριστούγεννα και είδαμε ότι υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη μας. Τότε είχαμε φέρει την πατάτα με πολύ χαμηλότερη τιμή από ό,τι με τις σημερινές τιμές. 
Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις ανάγκες των μελών μας και γι’ αυτό είναι η δεύτερη φορά που το κάνουμε». Μάλιστα ο σύλλογος πολυτέκνων ξεκίνησε ήδη μια διαδικασία ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης μηχανισμών, ούτως ώστε το κίνημα της πατάτας να καταλήξει με μία πιο οργανωμένη μορφή, ενός παντοπωλείου, από όπου θα διατίθενται όχι μόνο πατάτες, αλλά περίπου 15 προϊόντα. Το παντοπωλείο αυτό θα είναι προσβάσιμο από τα μέλη του συνεργατικού προμηθευτικού κινήματος και κατόπιν και στους υπόλοιπους συντοπίτες. Μετά την πατάτα, ο σύλλογος πολυτέκνων Ν. Ροδόπης, ξεκινά ήδη από σήμερα τη διάθεση μελιού από μέλη του τοπικού συνεταιρισμού μελισσοκόμων, προς 5,5 ευρώ το κιλό. 
Η διάθεση θα γίνεται από τα γραφεία του συλλόγου πολυτέκνων, για όσους ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ αναμένεται να πωληθεί περίπου 1 τόνος. 
Αυτό που είναι ζητούμενο πλέον είναι να σταθεροποιηθεί και να οργανωθεί μεταξύ συνεταιρισμών αγροτών-παραγωγών και συνεταιρισμών καταναλωτών-αστών. Οι χαμηλότερες τιμές των προϊόντων που διατίθενται μέσω εθελοντικών δράσεων βασίζονται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν χονδρέμποροι & μεσάζοντες στη συνεργασία με τις πρωτογενείς, κυρίως συνεταιριστικές, παραγωγικές μονάδες, καθώς βασικό κριτήριο είναι η ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος να είναι ανάλογη της τιμής του. Η συνεχής πτώση των εισοδημάτων σε συνδυασμό με τη συνεχή άνοδο των τιμών βασικών προϊόντων και με την αμφιβολία για την ποιότητά τους όλο και να μεγαλώνει (ένεκα ασύδοτης κερδοσκοπίας), καθιστά το εγχείρημα αυτό εξαιρετικά αναγκαίο, επίκαιρο και πρώτης προτεραιότητας.
Πηγή: «Ο ΧΡΟΝΟΣ»: Καθημερινή Εφημερίδα της Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.