Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

12-13 Ιουνίου, Στο «πάρκο της Αγ. Παρασκευής» Δήμου Κομοτηνής,

Στο «πάρκο της Αγ. Παρασκευής» Δήμου Κομοτηνής,
στις 12-13 Ιουνίου,
από τις 2 το μεσημέρι, έως τις  12:00 βράδυ

Συνάντηση τοπικών αγροτών, παραγωγών, δημιουργών, με τους καταναλωτές" διοργανώνεται στο «πάρκο της Αγ. Παρασκευής», του Δήμου Κομοτηνής, στις 12-13 Ιουνίου, από τις 2 το μεσημέρι, έως 12:00 βράδυ. Η συνάντηση διοργανώνεται από το σύλλογο «Φιλαδελφία», με στόχο την ενεργή προσφορά προς τον συνάνθρωπο, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου οικονομίας, τη συνεργατική οικονομία.  Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν τοπικά προϊόντα από τους ίδιους τους δημιουργούς τους, μέλι, καφέ, βότανα (αρωματικά, φαρμακευτικά), κρασί, ούζο, μπύρα, ταχίνι, σουτζούκ λουκούμι, τσίπουρο, λάδι, αλίπαστα, θαλασσινά, ελιές, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, όσπρια, στραγάλια και αλλά.  Επίσης θα γίνουν προτάσεις,  καθώς το τμήμα της “γαστρονομικής διπλωματίας” προσθέτει αξία σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Μέσα από την γνωριμία του συμμετέχοντος με τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα του τόπου μας δημιουργείται μια δυναμική συμμετοχής και αλληλεγγύης. Η γνωριμία αυτή θα είναι γευστική, γνωσιακή και πολιτιστική.


ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ
Σε αυτή θα παρουσιαστούν  προϊόντα των συλλόγων γυναικών της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Θα λειτουργήσουν εργαστήρια αυτάρκειας, για τη δημιουργία σπιτικών προϊόντων και τη μείωση του κόστους ζωής. Εργαστήριο «Αυτοκαλλιέργειας και ανοιχτού Σπορείου» παιχνίδια – δραστηριότητες εμπέδωσης κλίματος αδελφοσύνης, ειλικρινείας, αρμονικής συνεργασίας και αλληλεγγύης. Εργαστήρι πηλού, κεραμικής, χειροποίητα προϊόντα κεραμικής, εργαστήρι φιγούρας ηρώων θεάτρου Σκιών, έκθεση μεταξωτών, υφαντών – κεντημάτων. Έκθεση με εργόχειρα γυναικών του Ν. Ροδόπης, έκθεση έργων αγιογραφίας και ζωγραφικής, παρουσίαση τοπικών εκδόσεων. Οι εκδηλώσεις αυτές θα πλαισιώνονται και από καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει, δημοτική, λαϊκή, ρεμπέτικη, παραδοσιακή μουσική.

Η ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ 
Είναι ενεργοί πολίτες που με συνεργασία, ενεργούν, για τη δημιουργία συνείδησης συνεργασίας, προσφοράς και αλληλεγγύης στον τόπο μας.  Πρόκειται για ένα διαφορετικό τρόπο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ανάγκη, και όχι στην ανθρώπινη απληστία, τον ευδαιμονισμό. Πρώτος σταθμός του συλλόγου, η ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου, με πρωτοβουλία του "Συλλόγου Πολυτέκνων Ροδόπης", με προ-παραγγελίες μελών και μετόχων. Από τον παραγωγό στην οικογένεια" δηλαδή η ίδρυση και λειτουργία, "προμηθευτικής-καταναλωτικής συνεργατικής επιχείρησης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κοινωφελείς δραστηριότητες”, συνεπείς στις αρχές και αξίες που διέπουν τα καταστατικά και την λειτουργία των συνεργατικών επιχειρήσεων διεθνώς.  Η πρωτοβουλία αυτή, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες αλλά και σε συλλόγους, παραγωγούς, αγρότες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, έτσι ώστε να συνεργαστούν, με σκοπό να ωφεληθούν, στηρίζοντας τον αγώνα και την προσπάθεια.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ 
Ενεργός πολίτης με διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο, δήλωσε ο Μανώλης Κιουτσούκης συντονιστής της Φιλαδελφίας. «Είμαστε ενεργοί πολίτες, που με συνεργασία και σύστημα, προσεκτικά, ενεργούμε για τη δημιουργία συνείδησης συνεργασίας, προσφοράς και συνεργασίας στο τόπο μας», δήλωσε. Μέσω της εκδήλωσης που ετοιμάζεται,  οι αγρότες και οι παραγωγοί θα έρθουν σε απευθείας επαφή με τους, καταναλω-τές και θα μπορούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε τιμές παραγωγού. «Σ’ αυτό το διήμερο προσπαθούμε να αναδείξουμε την τοπική δημιουργία και παραγωγή, να τη φέρουμε σε επαφή απευθείας με τις οικογένειες – τα νοικοκυριά, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε στην τοπική κοινωνία ότι ο ρόλος της οικογένειας και του νοικοκυριού στην τοπική ανάπτυξη είναι διπλός. Αν τα νοικοκυριά και οι οικογένειες αποφασίσουν και καταναλώνουν βιώσιμα και αειφορικά, τότε και η κοινωνία πηγαίνει πιο μπροστά και δένεται και υπάρχει κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον προστατεύεται λόγω ότι οι παραγωγοί πλέον αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους ως φροντιστές του περιβάλλοντος».
ΘΑ ΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Στο διήμερο εκδηλώσεων, δυνατότητα να πωλήσουν θα έχουν όσοι παραγωγοί μπορούν να κόψουν αποδείξεις.  Η υγιής επιχειρηματικότητα, είναι το ζητούμενο ανέφερε ο κ. Κιουτσούκης  σε τιμές όμως παραγωγού. Είναι μία μορφή αντίστασης στην εικόνα της σημερινής αγοράς και ένα μήνυμα κατά της ακρίβειας των αγαθών που κατα-ναλώνουν όλοι οι πολίτες. «Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία και προσπαθούμε μ’ αυτό τον τρόπο να εξορθολογιστεί και το εμπόριο και να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Αυτή την στιγμή παρατηρούμε ότι και στην αγορά υπάρχει μια δυσκολία, υπάρχει μια ορθολογική σχέση των τιμών του καταναλωτή γιατί παρεμβάλλονται «αεριτζήδες» οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα εκβιάζοντας τους παραγωγούς, ξέρουμε ότι οι πολυεθνικές κάνουν πολύ καιρό να τους πληρώσουν, ξέρουμε ότι έχουν κλείσει επιχειρήσεις.

Πηγή : Εφημερίδα "Ο Χρόνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.