Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η εκδήλωση ΘΑ ΓΙΝΕΙ ! ! ! (Τριτη 26 και Τεταρτη 27 Ιουνιου)

Η εκδήλωση

Θ Α   Γ Ι Ν Ε Ι
Λ Ε Μ Ε Ε Ε ! ! !
(πρώτα ο Θεός)
Τριτη 26 και Τεταρτη 27 Ιουνιου,
από 6 το απόγευμα, εως 12:00 βράδυ.
Άλσος Αγ.Παρασκευής στην πόλη της Κομοτηνής
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε
Π Ρ Ο Β Α Λ Ο ΥΜ Ε
τοπικά Προϊόντα της γης και του πνεύματος σε Τιμή Παραγωγού
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για ΟΛΟΥΣ.
το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, Δημοτική, Λαϊκή, Ρεμπέτικη, Παράδοση
για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Τρίτης 26 Ιουνίου:
Μια βραδιά με λαϊκή και παραδοσιακή μουσική οργανώνει ο Φώτης Μπακόλας με συνοδεία των μαθητών από τα Μουσικά Όργανα Μπακόλας Φώτης "Άλλη Νότα" και τους συνεργάτες του.
για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Τετάρτης 27 Ιουνίου:
Ο Χρήστος Χατζόπουλος με το Μουσικό Εργαστηρι Αρριανών - Κομοτηνής θα παρουσιάσει πρόγραμμα Παραδοσιακής , Έθνικ , Rock ,Ρεμπέτικης και Λαϊκής μουσικής.
Οι οικογένειες, τα νοικοκυριά, είναι καιρός να στραφούμε στην τοπική παραγωγή των ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων ακόμη και σε απευθείας σύνδεση με τους παραγωγούς, για να έχουμε καλύτερο έλεγχο στο τι τρώμε και πολύ καλύτερες τιμές.
http://www.facebook.com/events/381222281935547/

ΕΓΡΑΨΑΝ :

ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 26 ΚΑΙ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

Έκθεση προϊόντων, χωρίς όμως τη διενέργεια συναλλαγών 23.06.2012
Συνάντηση αγροτών, παραγωγών, μεταποιητών, βιοτεχνών, δημιουργών

Έκθεση προϊόντων, χωρίς τη διενέργεια συναλλαγών
θα είναι τελικά η συνάντηση αγροτών, παραγωγών, μεταποιητών, βιοτεχνών, δημιουργών, που είχε καθορισθεί για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα και έπειτα στο χώρο του πάρκου της Αγίας Παρασκευής, από την Φιλαδελφία,

την οργάνωση που προάγει τον συνεργατισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη στη Ροδόπη,
μετά τις αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ροδόπης, ότι, θα μειωθεί ο τζίρος των επαγγελματιών. 

Με αφορμή μάλιστα τις αντιδράσεις η συντονιστική επιτροπή της οργάνωσης Φιλαδελφία, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου σημειώνει τα εξής,

«Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολλή συζήτηση εάν ό,τι είναι νόμιμο είναι κατ’ ανάγκη και ηθικό.
Δεν είναι έτσι.
Ηθική είναι το σύνολο των κανόνων για την επιβίωση μιας κοινωνίας.
Και η επιβίωση μιας κοινωνίας προσδιορίζεται κάθε φορά τόσο από τις πανανθρώπινες αξίες όσο και από τις συγκεκριμένες καταστάσεις στην περιοχή και τον χρόνο.
Η πορεία ειδικά των τροφίμων «από το χωράφι στο ράφι» είναι μια πορεία «αμαρτωλή» γεμάτη δολοπλοκίες, εκβιασμούς, αρπαχτές και φοροδιαφυγή.

Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για τα καρτέλ των μεσαζόντων-αεριτζίδων που με μαφιόζικους τρόπους ελέγχουν την πορεία αυτή και κερδοσκοπούν σε βάρος των παραγωγών, των μικροεμπόρων λιανικής και φυσικά των καταναλωτών
Λίγα χρόνια πριν, το πρόβλημα αν και γνωστό δεν απασχολούσε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη και το ευρύ καταναλωτικό κοινό, γιατί, τα εισοδήματα της μέσης Ελληνικής οικογένειας μπορούσαν να ανταποκριθούν στις διατροφικές της ανάγκες και έτσι αν και δυσανασχετώντας, αποδεχόταν το κερδοσκοπικό τίμημα στις αγορές της.
Με πολύ μικρότερα πλέον εισοδήματα αλλά και με την διατήρηση ή και αύξηση των τιμών ειδικά στα είδη διατροφής, το καταναλωτικό κοινό κατάλαβε ότι η αντίδραση και η αυτό-οργάνωση είναι η μόνη λύση στα παιχνίδια των αισχροκερδοσκόπων που τόσα χρόνια θησαύριζαν σε βάρος του.
Και αυτό, γιατί δεν υπάρχει κανένα οργανωμένο συνεργατικό-καταναλωτικό κίνημα στη χώρα μας, προκειμένου να τους αντιμετωπίσει υπέρ του συνεργατικά «άστεγου»  καταναλωτικού κοινού της οικογένειας, του νοικοκυριού.
Η κρίση αυτή, πέρα από τις δυσβάστακτες για τα λαϊκά στρώματα οικονομικές και όχι μόνο επιπτώσεις της, μπορεί (και πρέπει) να αποτελέσει την ιδανικότερη ευκαιρία για την αναγέννηση και ενεργοποίηση όλων των μορφών συνεργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης στο τόπο μας, τόσο στον αγροτικό, όσο και αστικό τομέα, μέχρι και σ’ εκείνον της, παντός είδους, παροχής υπηρεσιών. 

Η Φιλαδελφία είναι αρωγός και στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην προώθηση των προϊόντων του τόπου μας και ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από τους ίδιους τους παραγωγούς.
Γίνεται όμως αυτό χωρίς να επανεντάξουμε στο διαιτολόγιό μας όσπρια, τραχανά, άγρια χόρτα, χορτόπιτες, τσάι του βουνού και δεκάδες ακόμα «λησμονημένα» τρόφιμα;  
Σαφώς και όχι!
Βεβαίως και δεν είναι εύκολο να τα επαναφέρουμε στην κουζίνα μας, βεβαίως και θα υπάρξουν δυσκολίες.  
Αλλά αξίζει να το προσπαθήσουμε. Νομίζουμε ότι το μοντέλο αυτό είναι κατάλληλο για μικρούς παραγωγούς και ομάδες παραγωγών και μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα είδη τοπικών προϊόντων.
Η προσπάθειά μας αυτή έχει το πλεονέκτημα της κατάργησης των αεριτζήδων, ανάμεσα στον παραγωγό και τον τελικό καταναλωτή με οφέλη και για τους δύο και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. 

Για τον παραγωγό: 
 ... ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές;
... καλύτερη διαχείριση παραγωγής και κόστους;
 ... περισσότερες ευκαιρίες για δίκαιο ανταγωνισμό; .
.. καλύτερη φήμη; 
καλύτερη ποιότητα ζωής;
στοιχεία προγραμματισμού της συγκομιδής, αποτελεσμάτων ανάλυσης υπολειμμάτων και επιδόσεων Εσωτερικού ελέγχου,
πρότυπα ποιότητας που χρησιμοποιούνται,
πρωτόκολα Ορθής Καλλιεργητικής Πρακτικής, EurepGAP και TNC,
αλλά και το πρότυπο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιέργειας Agro 2, 
πλήρης διαφάνεια στην τροφική αλυσίδα. 
Ποιότητα στη Διαχείριση ...
Προ-παραγγελίες
Ποιότητα στην Ασφάλεια ...
Αλληλέγγυα ανάληψη των κινδύνων και ρίσκων
Ποιότητα στη ζωή!!!

Για την οικογένεια-νοικοκυριό: 
καλλιεργούμε συστηματικά, την ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγού και οικογένειας – νοικοκυριού με μια δίκαιη τιμή παραγωγού η οποία αφενός καλύπτει το κόστος μιας παραγωγής κοινωνικά δίκαιης και περιβαλλοντικά σωστής και αφ εταίρου εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας προϊόντα σε προσιτή τιμή για τον κάθε καταναλωτή.

Για τον επαγγελματία τον βιοτέχνη:
Μαθαίνει να προσανατολίζεται, δημιουργικά σε προκοπή, ανταγωνιστικότητα, αποφυγή της φοροδιαφυγής, πελατοκεντρική αντίληψη, κοινωνική ευαισθησία και ανταπόδοση, ανάπτυξη και προβολή των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων, της πολιτιστικής ταυτότητας, της καλαισθησίας, αειφόρες-βιώσιμες  επιλογές,   εξωστρέφεια, υιοθέτηση της λογικής του φιλόξενου οικοδεσπότη.

Προτιμάμε για προϊόντα – παραγωγούς, πάνω από 200 χλμ απόσταση, να ασχολείται η υγιής και προκομμένη ΤΟΠΙΚΗ επιχειρηματικότητα και η Κοινωνική Προμηθευτική-Καταναλωτική Συνεργατική Επιχείρηση, για λόγους τοπικότητας, κοινωνικής συνοχής και περιβαλλοντικούς (αποτύπωμα του άνθρακα - καύσιμα μεταφοράς).
Έτσι τα προϊόντα για τα μέλη μας έχουν κατοχυρωμένη την δικαιότερη δυνατή τιμή λιανικής πώλησης και τα στοιχεία παραγωγού.  Σας καλούμε ως συλλογικότητες της τοπικής κοινωνίας, συλλογικότητες των οποίων τα μέλη βιώνουν καθημερινά τα πλεονεκτήματα και την ευλογία της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της προσφοράς, ως φορείς και ως πρόσωπα, να πάρετε θέση». 

Πηγή: 
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=82233

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.