Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Προσφέρουμε προϊόντα τοπικής παραγωγής από τον αγρό στο πιάτο.

Προσφέρουμε προϊόντα τοπικής παραγωγής από τον αγρό στο πιάτο. Τα προϊόντα μας έχουν κατοχυρωμένη την τιμή παραγωγού ως την ανώτατη τιμή λιανικής πώλησης και τα στοιχεία παραγωγού.
Η τιμή αυτή αφ'ενός προβλέπει μια δίκαιη τιμή παραγωγού η οποία καλύπτει το κόστος μιας παραγωγής κοινωνικά δίκαιης και περιβαλλοντικά σωστής και αφ εταίρου εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα σε προσιτή τιμή για την κάθε οικογένεια, και νοικοκυριό.

Τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα απ'ευθείας από τους παραγωγούς που στηρίζονται από εμάς , τις οικογένειες, τα νοικοκυριά ώς τοπική κοινότητα και υποστηρίζουν το κίνημα μας στην δική τους τιμή.

Η προσπάθειά μας αυτή έχει το πλεονέκτημα της κατάργησης των μεσαζόντων ανάμεσα στον παραγωγό και τον τελικό καταναλωτή με οφέλη και για τους δύο και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Γίνεται όμως αυτό χωρίς να επανεντάξουμε στο διαιτολόγιό μας όσπρια, τραχανά, άγρια χόρτα, χορτόπιτες, τσάι του βουνού και δεκάδες ακόμα «λησμονημένα» τρόφιμα;

Σαφώς και όχι! Βεβαίως και δεν είναι εύκολο να τα επαναφέρουμε στην κουζίνα μας,βεβαίως και θα υπάρξουν δυσκολίες.
Αλλά αξίζει να το προσπαθήσουμε.
Νομίζουμε ότι το μοντέλο αυτό είναι κατάλληλο για μικρούς παραγωγούς και ομάδες παραγωγών και μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα είδη τοπικών προϊόντων.

Για τον παραγωγό :

...ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές;
... καλύτερη διαχείριση παραγωγής και κόστους;
... περισσότερες ευκαιρίες για δίκαιο ανταγωνισμό;
... καλύτερη φήμη;
καλύτερη ποιότητα ζωής;
στοιχεία προγραμματισμού της συγκομιδής, αποτελεσμάτων ανάλυσης υπολειμμάτων και επιδόσεων Εσωτερικού ελέγχου, πρότυπα ποιότητας που χρησιμοποιούνται, πρωτόκολα Ορθής Καλλιεργητικής Πρακτικής, EurepGAP και TNC, αλλά και το πρότυπο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιέργειας Agro 2,

·         πλήρης διαφάνεια στην τροφική αλυσίδα.
·         Ποιότητα στη Διαχείριση ...Προ-παραγγελίες
·         Ποιότητα στην Ασφάλεια ... Αλληλέγγυα ανάληψη των κινδύνων και ρίσκων
·         Ποιότητα στη ζωή!!!
Για την οικογένεια-νοικοκυριό :

καλλιεργούμε συστηματικά, την ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγού και οικογένειας –νοικοκυριού με μια δίκαιη τιμή παραγωγού η οποία αφενός καλύπτει το κόστος μιας παραγωγής κοινωνικά δίκαιης και περιβαλλοντικά σωστής και αφ εταίρου εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας προϊόντα σε προσιτή τιμή για τον κάθε καταναλωτή.

Αναζητάμε - επιλέγουμε τους καλύτερους, με διαφάνεια, εκπαίδευση αγοραστικής συμπεριφοράς στην Οικογένεια στο νοικοκυριό, και παρακίνηση υποστηρικτική προς τον παραγωγό :

Στοιχεία παραγωγού, στοιχεία αγροτεμαχίων, αρχεία εφαρμογών Φυτοπροστασίας και Θρέψης, αρχεία καλλιεργητικών πρακτικών, ανάλυση υπολειμμάτων, ιχνηλασιμότητα, στοιχεία εξοπλισμού κι ενεργών καλλιεργειών.

Έτσι τα προϊόντα για τα μέλη μας έχουν κατοχυρωμένη την δικαιότερη δυνατή τιμή λιανικής πώλησης και τα στοιχεία παραγωγού.

Στην πορεία προς την επίτευξη των παραπάνω, μεταβατικά και περιστασιακά κάνουμε εκπαιδευτικές ενέργειες-δράσεις-δραστηριότητες διαφάνειας –συμπίεσης της ΨΑΛΙΔΑΣ, και παραλήπτες είναι οι παραγωγοί, οι επαγγελματίες του κλάδου,τα μέλη μας, αφού απολυμένοι, άνεργοι, ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ, την στιγμή που δεχόμαστε όλες αυτές τις μειώσεις των μισθών, πρέπει να ξυπνήσουμε, να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ! ! !

να διασφαλίσουμε :

την αποφυγή της φοροδιαφυγής, την ασφάλεια και την πιστοποίηση των τροφίμων καθώς και την εκπαίδευση, για την ποιότητα, την δικαιότερη δυνατή τιμή, για τις ποσότητες, που πρέπει να αγοράζουμε, για να μην πετάμε τρόφιμα. Προσπαθούμε επίσης να μην στερούνται βασικά τρόφιμα κοινωνικές ομάδες με πραγματικό πρόβλημα.

Στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια, όχι γιατί πιστεύουμε ότι ο κρίκος της αγοράς, που λέγεται εμπόριο, πρέπει να καταργηθεί, αλλά γιατί είναι αδιαμφισβήτητη ανάγκη, να εξορθολογηθεί και να αποκτήσει, στοιχεία υγιούς ανταγωνισμού.

Σε καλούμε να συμμετέχεις σε αυτό το κίνημα αλληλέγγυας και δίκαιης συναλλαγής μεταξύ μας, για την αντιμετώπιση της αλόγιστης ΑΙΣΧΡΟκερδοσκοπίας στο εμπόριο τροφίμων η οποία έχει φέρει σε αδιέξοδο την αειφόρο παραγωγή αλλά και τον καταναλωτή.

Επι-χειρώ σημαίνει ενεργώ με σκοπό. Ο συγκεκριμένος -ως διαφορετικός- τρόπος της επιχειρηματικής δραστηριότητας, επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ανάγκη, και όχι στην ανθρώπινη απληστία.

Είναι απλά και νόμιμο και ηθικό.

Σας καλούμε ως τοπική κοινότητα, συλλογικότητα της οποίας τα μέλη βιώνουν καθημερινά τα πλεονεκτήματα και την ευλογία της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της προσφοράς, να πάρετε θέση. Επίσης εξηγήστε μας τον τρόπο εμπλοκής σας στις ενέργειες-δράσεις-δραστηριότητες των επιχειρηματικών μας σχεδιασμών όπως περιγράφηκαν παραπάνω.
ΝΑΙ, Μπορούμε συνεργατικά και Τοπικά!
Δεν έχει όρια η Πρωτοβουλία, οι δυνατότητες και η Εφευρετικότητα των τοπικών Κοινωνιών.
Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε όλοι πολύ καλά αρκεί να στηριχτούμε στην κοινότητά μας, στον συνεργατισμόο και στις δυνάμεις μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.